Lektion nr 100 – del 1

ryttarlivet 100 b

På väg för att byta om inför lektionen

Ni har ju fått se lite bilder redan men här kommer nu några ord om förra lördagen.

Jag hade lite i smyg hoppats på att få rida Sylvester eller Pajas som jag ju ridit några gånger och som jag vet är fina i dressyren. Nu blev ag tilldelad en hopphäst i stället, Tasset Girl. Jag har bara ridit henne två gånger förut och det var mer än ett halvår sedan men det jag mindes är att hon alltid går med huvudet högt och också håller på rätt så mycket med huvudet. Man måste därför vara väldigt lätt i handen för att inte bli ovän med henne, för då vill hon inte samarbeta alls.

Jag hade ju bestämt mig för att inte bara jag skulle klä upp mig utan att hästen (vilken det nu blev) också skulle piffas lite. Jag hade med mig en låda gummisnoddar för häst men hade ingen aning om hur man faktiskt knoppar. Som tur är finns ju Google och medan Andreas körde mig till stallet hann jag googla fram en knoppningsguide.

De här låter kanske knasigt men jag var riktigt nervös på väg till stallet. Det var fullt med fjärilar i magen, riktiga tävlingsnerver. Knäppt egentligen eftersom jag bara skulle rida en helt vanlig lektion men jag antar att det var det att jag hade med mig vita ridbyxor och kavaj som på något sätt fick allt att kännas så mycket större än det var.

Jag var tidigt på plats i stallet, så att jag skulle hinna med allt extrafix. Tasset visade sig först vara håröm men fann sig ganska snart vid mitt knoppande och stod ställt och käkade hö medan jag flätade och fixade.

 

ryttarlivet knoppa man

För att aldrig ha knoppat en man förut blev jag ändå ganska nöjd!

ryttarlivet 100 a

 

Jag ska berätta om själva lektionen också men jag måste ladda upp filmklippen först. Håll ut!

Kategorier allmäntEtiketter

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close