Lektion nr 101


I lördags fick jag rida Tasset igen. Jag hade ingen fotograf med mig så fick försöka mig på selfies men det var inte det lättaste när Tasset ville smaka på telefonen.

Jag var glad att få rida samma häst igen. Det tar ju ett tag innan man ”hittar” varandra och efter en lektion kommer man hem, reflekterar och så tänker och gör man kanske lite annorlunda nästa gång.


Fokus den här lektionen var på sidvärtsrörelser och vi övade på att vända in antingen framdelen eller bakbenen innanför spåret (från halt alltså). För att flytta bakdelen använde vi underskänkeln (alltså vaden) medan man för att flytta framdelen skulle använda sig av att helt enkelt vrida om höften och på så sätt lägga an överskänkeln (låret). Det funkade jättebra på Tasset som ju är en väldigt känslig häst. Därefter fick vi rida några steg i sidvärtsrörelsen. Och för första gången fick jag Tasset riktigt eftergiven i ett par steg! Kändes jättekul att komma dit med just henne som är väldigt ”springig” och hög med huvudet. En jätteskillnad från förra veckan.

Vi fortsatte också arbetet på den förlängda hörnlinjen som vi övade på förra veckan. Slutligen fick vi gå in på volterna där vi övade på galoppfattningar. 

Det var en ovanligt utmanande och fartfylld lektion för oss som jag tror vi alla uppskattade. Vi börjar komma lite, lite längre och det är kul att få börja nosa på lite nya övningar!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close