Lektion nr 106 och 107

Innan bröllopet och smekmånaden han jag rida två privatlektioner på Lorre. Jag höll på att bli galen av all stress och fix inför bröllopet och behövde lite ”avgiftning” och för mig finns nog inget bättre än stallet, häst och ridning då!
Det passade bra eftersom Lorres ägare hade skadat foten så två veckor i rad fick jag chansen att rida! Tyvärr har jag inga bilder eller anteckningar från lektionerna men fokus var precis som tidigare att få Lorre att lyssna och respektera hjälperna och hitta en balans och rätt tempo. Lättare sagt än gjort men efter den sista lektionen gick jag på moln – stundtals var vi verkligen båda i samklang och den känslan är magisk!

Det tog mig lång tid att för första gången känna att man verkligen är ”ett” och det händer fortfarande inte varje lekion. Och gör det det så är det oftast bara en liten stund. Men har man väl fått känna på det där så vill man ha mer! Det är som att man plötsligt inser vad ridning är! När häst och ryttare verkligen agerar som EN kropp och man bara behöver TÄNKA vad som ska göras, knappt flytta skänkel, hand eller något annat en millimeter! 

Känner ni igen er eller har jag blivit helt flummig? 😛

Kategorier allmänt, lektioner

2 reaktioner till “Lektion nr 106 och 107

  1. Det händer inte mig heller varje dag, jag har ridit över 30 år och rider 6-7 dagar i veckan 🙂 Jyst nu håller jag på och utbildar min 7 åring (köpt som oriden 5 åring och nu riden lite över 1 år) Vissa dagar känns det som om han inte alls förstår vad jag vill och sen klaffar allt plötsligt och man känner sig som Kyra Kyrklund 🙂

    Gilla

    1. Och när man väl får de där sekunderna av magi så glömmer man allt det andra, eller hur! 😉 Lycka till med din nya stjärna!

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close