Lektion nr 111


Vi hade vikarie den här lektionen och jag blev tilldelad Montana som är det skimmelsto som bockade av en ryttare i vår grupp för kanske ett halvår sedan. Sedan dess har hon inte varit med i vår grupp igen men vikarien kände kanske inte till det. 

Självklart kändes det lite nervöst (jag som imte tagit med mig min skyddsväst lånade en från ridskolan för säkerhets skull) men när jag väl kom in i boxen så kändes det okej. Jag var nog mer nervös över att hon skulle ridas på hackamore (bettlöst träns) vilket var första gången för mig. Men det var onödigt.

Under lektionen övade vi på att rida raka linjer (längs med mitt- eller trekvartslinjerna) i skritt och trav och med halter. Att rida rakt låter ju enkelt men varken vi eller hästarna är alltid precis balanserade och påväg rakt framåt så det gäller att behålla fokus och skänklar och händer på rätt plats för att rama in hästen och visa vägen framåt. Nyttigt! Vi avslutade med en del galopp och Montana bjöd på en fantastisk ”uppåt-känsla” som jag inte alls var van vid! Häftigt!

Kategorier allmänt, lektioner

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close