Lektion nr 112-114

Ojojoj vad jag ligger efter med rapporteringen! Som tur är har jag skrivit ner en kort kommentar i telefonens anteckningar efter varje lektion men det blir ju inga matiga referat. Det får bli bättring framöver!

Här kommer i alla fall korta referat från lektion nr 112-114.

112 – markarbete med Tasset


Tasset är en av ridskolans hoppstjärnor. Hon är en liten häst som älskar fart och skutt. Hon blir lätt stark och springig så utmaningen är att få henne lugn och avslappnad utan att ta i tyglarna hela tiden. Hon är nämligen känslig i munnen och drar man henne i munnen så blir hon motsträvig och rockar med huvudet åt alla håll och kanter. Jag har ju ridit henne ett par gånger så nu vet jag att det är en väldigt mjuk men stabil hand hon behöver och att man rider mer med resten av kroppen och mindre med händerna. Under den här lektionen travade vi över bommar på böjda spår och uppgiften var att verkligen hamna i mitten av bommarna så det gäller att med skänklarna lotsa hästen rätt. Det var plättlätt i vänster varv men i höger varv föll hon ut rejält så där gällde det att vara beredd INNAN hon flöt ut och möta upp. Timing is key!

113 – dressyr på en hoppbana

Jag ville rida så mycket som möjligt inför dressyrtävlingen och anmälde mig därför till drop-inridning på söndagens (jag rider normalt endast lördagar). För att rida på dessa lekioner så måste man kunna rida självständigt och säkert i alla gångarter för tempot är lite högre än på mina vanliga lektioner. Det är lite mer fart och frihet. Jag blev tilldelad Sylvester, som var ett av mina tre hästval inför seriedressyren så det kändes bra att få testa på att rida honom. 

När vi väl kommer in i ridhuset så står där en hel hoppbana uppställd och jag tänker ”VA?! Ska vi HOPPA??!?”. Men nej, det skulle vi inte. Det råkade bara vara så att vår timme låg precis i pausen i en hoppkurs denna dag. Således red vi en dressyrlektion på en hoppbana. Det var tungan rätt i mun som gällde när man skulle hålla reda på sig själv och sin häst, de andra och alla hinder. Vi fick ta små och stora volter och serpentiner mellan hindren och utnyttja de ytor spm fanns. Jag kände efteråt att jag varit så fokuserad på allt runtomkring att jag lite glömde bort min egen ridning.  Jag fick svårt att rida på eftergift och måste lära mig att inte bromsa med handen hela tiden. Stundtals fick vi till en fin trav men jag hade svårt att sitta ner i galoppen och det kändes allmänt ganska ”trögt”. Jag hade svårt att få in energi i bakbenen.

114 – oönskad hoppning

Jag bytte till mig en till extralektion på måndagen. Kommer dit taggad som få och får veta att vi ska hoppa. Neeeeeeej!!! I vanliga fall vore jag överlycklig men nu ville jag ju träna inför dressyren! Nåja, en timme i sadeln är ju en timme i sadeln. Jag fick Sylvester igen. Vi fick bara rida på ett enda lågt hinder. Och totalt bara fyra försök vardera. Jag lutade mig för mycket framåt och hamnar med benen bakom mig. För min del var det ingen toppenlektion. Helt enkelt för få möjligheter att prova för att kunna hitta rätt känsla. 

Kategorier allmänt, lektioner

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close