Den ofrivilliga hopparen

När jag kom till den för mig nya ridskolan igår så hittade jag en ponnytjej i 12-13-årsåldern att be om hjälp. Hon visade snällt upp stallet, tavlan med de utdelade hästarna och sadelkammaren för mig – väldigt tacksam för det!

Jag skulle rida Szmer, en mörk, 12-årig polsk vallack. Hon sa att han var snäll som en ponny så det lät ju lovande för en ringrostig som jag!

Förvånad blev jag därför när han drog bak öronen och nafsade efter mig när jag gick in och hälsade och även under kratsning och ryktning. Jag kände dock ganska snabbt att han snarare var ”busig” än arg eller elak. Han gillar helt enkelt att hålla sig sysselsatt 😅 Bäst av allt var att dra upp kardborrarna på endera säkerhetsvästen eller mina handskar… Kanske inget önskvärt beteende hos en häst men ganska oskyldigt ändå.

När ridläraren kom in till stallet före lektionen berättar hon att det ska bli hoppning. Och jag som var lite nervös redan innan frös till is. Jag ville absolut INTE hoppa på en ny ridskola, med en ny häst, i en ny grupp för en ny tränare när jag inte ridit på så länge och inte vet vad kroppen klarar av. Med tårar i ögonen kved jag fram att det inte kändes bra. Ridläraren föreslog då att jag skulle vara med på uppvärmningen/framridningen i alla fall. Jag hade ju kommit dit, förberett både mig själv och hästen… Jag fick veta att Szmer var av den trögare typen och skulle behöva ”mycket motivation”.

Jag skriver mer om själva lektionen i ett senare inlägg, nu måste jag försöka få min bebis att äta och sova.

Annons
Kategorier allmänt

6 reaktioner till “Den ofrivilliga hopparen

 1. Hittade din blogg nu. hur gick det med hopplektionen? Har själv återvänt till ridningen som vuxen ,efter 40 års uppehåll. Det bästa jag gjort, borde bara kommit på det tidigare…

  Gilla

  1. Förlåt för sent svar! Det gick faktiskt riktigt bra men tyvärr fick jag inte riktigt ”feeling” för gruppen och ridskolan så jag letar vidare. Vad kul att du har tagit upp ridningen igen, det är verkligen aldrig för sent!

   Gilla

 2. Undrar samma här 🙄 kikar in då och då för att se om något nytt inlägg.kommit. Jag är i en liknande sits som dig, är 30+ och ska ta upp mitt tonårsintresse igen 😀 jag är som dig lite skeptisk till ridskolor, men ska gå en termin iaf för att fräscha upp mina gamla kunskaper. Efter det hoppas jag på att kunna bli medryttare istället. Verkar inte finnas så många bloggar om detta så vore spännande att läsa mer!

  Gilla

 3. När kommer nästa inlägg? Har du gett upp bloggen? 😉

  Gilla

  1. Åh jag vet inte. Hinner inte med. Men det är klart, jag skulle ju kunna skriva mycket kortare, bara nån rad eller två. Är så dålig på det bara! Men vill ni det?

   Gilla

   1. Åh vad synd, hade vart kul att läsa lite mer hur det går för dig!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close