Att välja ridskola

20140106-115654.jpg

Jag står lite i valet och kvalet nu. Hur ska man egentligen tänka när man väljer ridskola? Ni har säkert bra tips och råd till mig? Och ni som bor i Stockholm, tipsa gärna om era favoritstall.

Allt började ju med att Andreas gav mig en termins ridskola i födelsedagspresent. Han hade bokat in mig i en nybörjargrupp på en ridskola långt utanför stan. Jag kände att det skulle bli lite för krångligt att ta sig dit (vi har ingen bil) så jag ringde runt till ridskolorna närmare stan.

Nu har jag provridit på en ridskola fyra gånger men så i veckan ringde en annan ridskola och erbjöd mig plats. Känns som att jag i alla fall vill åka dit och titta och eventuellt provrida innan jag bestämmer mig men å andra sidan har jag ju sagt till första ridskolan att jag ska börja i deas grupp (trots att tiden egentligen inte passar mig, lektionen startar kl 21).

För mig är detta viktigt:
– Närhet (att jag kan åka dit enkelt kommunalt) och lektionstid (vardagkväll runt 19 eller söndag)
– Personligt och trevligt (att de ser alla ryttare och jobbar för att alla ska utvecklas, jag vill känna att det finns en plan för mig, inte bara betala för att få sitta på en höstrygg och rida runt runt efter de andra. Det ska också vara en trevlig stämning och gärna fler vuxna nybörjare).
– Hästarna ska ha det bra

Finns det något mer jag ska titta/fråga efter? Behöver era erfarenheter och tips nu! Ska åka med Andreas till den andra ridskolan idag och kika lite.

Annons
Kategorier allmänt, lektioner

9 reaktioner till “Att välja ridskola

 1. Hej, vill tipsa dig om Djursholms ridskola. Roslagsbanan från Stockholms Östra stannar fem min från stallet och man kan också åka buss från tex Mörby C. En lite större ridskola (kanske åt det mindre personliga hållet om man bara är där en gång/vecka) men hög kvalité på både hästar och undervisning.

  Gilla

 2. Roligt att hitta din blogg. Jag står inför samma problem, fast i Italien, så jag kan inte hjälpa dig vad gäller Stockholm :). Jag har ridit i några år i Italien och bytt stall flera gånger redan, för det är verkligen inte så lätt att hitta ett ställe här med både bra hästarna och bra undervisning. Sedan blir det ännu svårare då jag försöker hitta ett ställe där både jag och mina 8- och 13-åriga döttrar kan trivas. Lycka till och hoppas du hittar en trevlig ridskola!

  Gilla

  1. Vad kul med en hälsning från Italien! Såg att du driver inte bra en utan två bloggar, wow, vilket jobb! Ja, det är lite svårt det här, dels finns det inte så himla mycket att välja på och sen har man ju sina krav (vilket man självklart ska ha om man ska lägga ut så mycket pengar som det kostar att rida på ridskola). Är det lika dyrt i Italien som här hemma? Hoppas att ni också hittar rätt stall och skola för hela familjen!

   Gilla

   1. Jo, det är nog lika dyrt i Italien, tror jag, i alla fall i Rom. Här ska man dessutom betala dyra inskrivningsavgifter varje år, så man kan inte hålla på och byta hela tiden och inte heller rida på många stall, utan man får välja ett där man helst ska försöka trivas hela året, så nu borde jag välja och hoppas på att valet är det rätta!

    Gilla

 3. Jag tycker att du har bra ”krav”när det gäller ridskola. Själv kan jag tycka att det är sent att börja en lektion 21 (a) Kanske känner du någon som rider som kan tipsa om en bra ridskola? Bor inte i Stockholm så har ingen aning 🙂

  Gilla

  1. Ja, tiden är verkligen urusel 😦 helst vill man ju känna att man har tid och ork att stanna kvar i stallet och fixa och mysa efter lektionen… Men som det ser ut nu så får jag stå ut med tiden. Med lite tur kanske de flyttar till en bättre tid nästa termin!

   Gilla

 4. Hoppas denna ridskola passar dej !

  Gilla

 5. Jag håller helt med om att det är svårt att välja ridskola. Nu är jag mitt inne i ett ridskolebyte själv då min tränare sen 10 år tillbaka har bytt jobb 🙂 Byte från Täby Ryttarcenter till Upplands-Bro RF, hoppas att du hittar något som passar dig 🙂

  Gilla

  1. Tack för din kommentar! Måste kännas trist att byta efter så många år (antar att du har trivts bra). Vad har du för tips, vad ska jag tänka på?

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close