Skor vs stövlar

Jag är mäkta trött på mina gummiridstövlar just nu. Inte nog med att de är otympliga och svettiga, de läcker in också!

Alltså har jag bestämt mig för att köpa nåt i skinn. Inget superlyxigt men bättre än gummistövlarna i alla fall. Nu undrar jag därför – skor eller stövlar? Fördelar och nackdelar?

Jag ska till Hööks och kolla ikväll, om ni känner till deras varumärken och modeller får ni mer än gärna vara specifika i tipsen. Jag vill helst inte lägga mer än 1000 kr men har ingen aning om prisläget. Hållbarhet är viktigt och skötsel bör vara minimalt 😉

Hur är det med stålhätta? Ja/nej?

Annons

8 reaktioner till “Skor vs stövlar

 1. Stålhätta borde nästan vara en självklarhet tycker jag.
  Jag var den enda i min ridgrupp som hade det.. och ska du köpa stålhätta nån gång i framtiden så rekommenderar jag dom som finns på börjes-tingsryd. Kostar inte skjortan och har en svin bra hållbarhet.
  Dom kanske inte är så snygga men ack så praktiska, även snälla Brunte kan få för sig att ställa sig på din fot.
  Chaps är bra och ha med, du kan ju faktiskt klämma vaderna i stigläderna, det lämnar fina blåmärken vill jag lova.
  men som nån annan skrev, det är en smaksak!

  Gilla

 2. Säger som ovan att du ska prova dig fram till vad som mest är bekvämt. I många år använde jag mig av jodhpurs som man bara drar på sig. Använder det fortfarande på våren och sommaren. Jättesmidigt och är inte så farligt dyrt heller. Men sedan är stövlar bättre att rida i tycker jag. Men för att få bra kvalité på dem så är det nog över 1000 lappen 🙂

  Gilla

  1. Ni är bäst tjejer! Tack för megasnabbt svar. På väg till Hööks nu och det blir nog att jag kollar efter jodphurs. Är chaps ett måste till?

   Gilla

   1. jag har inga chaps, men har haft och det ger lite bättre stöd enligt mig, men säger som Malin, det är en smaksak!

    Gilla

 3. Skor väljer jag direkt, med/utan shortchaps. Stövlar känns klumpiga för mig, dessutom om man är nybörjare och inte kanske kan köpa två par olika. Skor är bra att ha i stallet, de känns lite mer rejäla, men rider man så kan man bara sätta på sig shortchaps och då får man bättre fäste, det skulle jag satsa på. Stålhätta? Nja… Jag tycker att Stålhätta är ganska klumpigt och tungt att rida i, men det kan ju vara positivt i stallet när man ska hantera hästen. Skulle ändå hellre satsa på skinnskor och shortchaps istället. Det blir nog bra!

  Gilla

 4. Prova dig fram helt enkelt. När jag var hästaktiv kom jag inte alls överrens med stövlar så det fick bli skor. Dock så läckte de flesta väldigt bra. Jag har hört att jodhpurs, läder(?)skor utan snörning utan man drar på sig dem, ska vara bra.

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close