Glad!

Mötet med medryttarhästen och ägare (jag väntar med namn tills jag fått ok på att skriva om dem i bloggen) idag gick över förväntan! Jag var väldigt nervös innan men det släppte så fort jag träffade dem båda.

Mr L är en nätt arabvalack på 15 år som ägaren tränat och tävlat sedan han var 4. Han är dansk (hon jobbade där nere) men i december fick hon chans att köpa honom och han flyttade upp hit. Han är välskött och högt utbildad. Och världens snällaste!

Hon (ägarinnan) hade precis hämtat honom från betet (fem minuter från stallet) när jag kom och vi hjälptes åt att rykta och smörja insektsbett så jag skulle få lite koll på alla krämer och grejer. Sedan fick jag rida honom på utomhusbanan två minuter bort.

Jag berättade att jag är nybörjare men hon hade inget emot det – hon vill ha en medryttare som sätter hästen först – som gillar att fixa och pyssla (även om hon har fullservice) och vill rida några pass och gärna skritta ut på de fina ridvägarna i området.

Allt känns nästan för bra för att vara sant! Världens finaste häst, trevligt, välskött stall, vackra omgivningar OCH världens mest ödmjuka ägarinna!

Hon vill helst ha hjälp två ggr/vecka men jag sa att jag vill börja med 1 gng/vecka för att inte lova för mycket (reser ju mycket med jobbet och så).

Nu i början kommer jag nog mest pyssla och fixa och skritta/trava på banan och på ridvägarna så vi lär känna varandra. Jag tänker också ta lektioner med honom (finns en ridskola 15 min skrittväg bort), måste bara få kontaktuppgifterna så att jag kan höra mig för om tider och priser.

Så nu verkar det som att jag är med medryttarhäst! Jippi!!

Tyvärr tog jag inga bilder förutom från busshållplatsen, haha! Lovar bättring 😉

20140802-135831-50311148.jpg

7 reaktioner till “Glad!

 1. Åh vad roligt! Så glad för din skull! 😀

  Gilla

 2. Jag håller tummarna för att det ska bli bra. Det vore verkligen kul och utvecklande. Du får ju möjlighet att lära känna ”häst” på ett helt annat sätt. med tiden snappar du upp om skador, hovar, foder etc etc och framförallt om hur det påverkar, varför osv. och ju mer du kan desto bättre blir din ridning, förstår du hela paketet får du en helt annan helhetsbild av ridningen och du utvecklas enormt.

  Stort lycka till.

  Gilla

  1. Ja, jag tror och hoppas att det kommer ge mig massor! Känns väldigt spännande oc lite pirrigt 🙂

   Gilla

 3. Vad roligt. Stort lycka till!

  Gilla

 4. Åh så spännande! 😀
  Ska du fortsätta på ridskola ändå? 🙂

  Gilla

  1. Ja, absolut! Jag har myyyyycket kvar att lära! 🙂

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close