Lektion nr 46

Jag närmar mig min 50:e lektion, galet vad snabbt tiden går! Jag gick precis tillbaka i arkivet för att läsa mitt inlägg efter 20 avklarade lektioner (klicka här för att läsa det) och det känns riktigt kul att jag faktiskt har utvecklats en hel del sedan dess, både i hantering av hästarna, förståelse för ridning och så klart själva ridningen i sig. Det går åt rätt håll helt enkelt!

Idag provred jag för andra gången i en H1-grupp på en annan ridskola än min vanliga. Jag fick välja häst sist igen och då var det stora Queen som blev över till mig. Hon har sadeltvång (hade aldrig hört talas om det förut) men i övrigt var hon superlugn och fin. Riktigt mysig! Jag inser mer och mer att jag föredrar större hästar av någon anledning. Trivs bättre med och på dem 🙂

IMG_6339.JPG
Queen of Halloween
1999
e. Grannus Ass
u. St.Pr.Hauptstutbuch
eu. Drosselklang

Lektionen gick främst i trav och vi övade tempoväxlingar. Vi skulle rida nedsuttet och det gick riktigt bra faktiskt! Dels var Queen väldigt mjuk att rida och så har jag verkligen utvecklats efter torsdagens lektion för Nina Rademaekers (läs mer här och här.

Vi red på fyrkantsspåret i arbetstrav för att vid trekvartslinjen rida in mellan koner där vi först ökade traven för att sedan korta den rejält. Efter några varv lade vi även till galopp längs ena långsidan. Queen tog fattningarna direkt och var en fröjd att rida!

Efter lektionen pratade jag kort med instruktören (vikarie denna gång) och hon tyckte att det hade gått jättebra och att jag borde rida i en högre grupp, nivå 2 eller 3 (!). Det känns såklart superkul att höra och jag ska läsa på om de olika nivåerna och fundera lite.

IMG_6338.JPG

Kategorier lektioner

3 reaktioner till “Lektion nr 46

 1. Alltid kul när man får beröm av en instruktör. Du är superduktig!

  Gilla

 2. Men åh vad roligt för dig! 😀 Du utvecklas i en rasande fart tycker jag! 🙂

  sv: Ja det är ett riktigt svårt beslut som jag har framför mig.. Jag velar åt båda hållen och blir inte klok på alla tankar som far omkring i huvudet. Vill inte avslöja för mycket men det handlar om att släppa taget..

  Gilla

  1. Tack Denise! Känns som jag har ett bra ”flow” nu, tror det beror på att jag rider två ggr i veckan. Så kul!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close