Att ett dike kan vara så läskigt…

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ccf/61700017/files/2014/12/img_6884-0.jpg

Idag red jag och Leon ut tillsammans med ett annat par från stallet. Den andra hästen är en gammal K1-tjänare med 24 år på nacken. Det var kul att få lite sällskap och dessutom hitta nya vägar där ute (tyvärr har jag världens sämsta lokalsinne så jag kommer nog inte ihåg dem till nästa gång). Eftersom det antingen var fruset i marken, isigt eller blött så tog vi det väldigt lugnt med skritt och lite trav där det passade. Kompishästen halkade en hel del på sina broddar men Leon gick superstabilt, inte ett enda glid faktiskt!

Men – vid ett ställe var vi tvungna att passera över ett dike. Det var kanske en halvmeter brett och med lite, lite vatten i botten. Vi satt av för att inte utmana ödet och kompishästen skuttade över utan problem. Sedan tyckte vi att det var Leons tur men det tyckte inte Leon som konstant vägrade. Jag provade att springa fram, att jag hoppade över, att locka med morot, att backa/gå runt en sväng och försöka igen men inget funkade! Kompishästen bands fast i en gran och den andra ryttaren försökte. Sedan försökte vi både två tillsammans och till slut tog han ett megajätteskutt (rakt på mig, som hoppade framför/före honom, men det gick bra). Sedan var han riktigt på tårna en stund. Jag tänker att det säkert blir som för oss om vi gör något utmanande/läskigt – man får ett rus/adrenalinpåslag när man klarat det.

Allt som allt gick vår premiärtur ihop med ett annat ekipage ändå riktigt bra tycker jag!

Jag som hade planerat på att öva på Lb:2 blev dock ganska besviken när jag insåg att banan (där finns inget ridhus) inte alls lämpade sig för ridning. Som tur var fanns en annan bana längre bort som vi passerade under slutet av turen så då bröt vi upp och jag och Leon övade på tempoväxlingar i skritt, trav och galopp. Vägarna kunde jag inte öva på eftersom att delar av banan var knakisbelagd (kallar ni det också knakis förresten?). Övade även att trava in, göra halt/hälsning och trava vidare. Utmaningen är verkligen att trava vidare istället för att starta i skritt. Hur visar man att man vill starta i trav?

Näst på tur står lördagens ridlektion och enligt ryktet ska vi få prova på att hoppa. Det blir första gången för mig i så fall! Håll tummarna 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close