Lektion nr 54

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ccf/61700017/files/2014/12/img_6888.jpg

Nu sitter jag i bilen på väg hem (oroa er inte, Andreas kör!) från terminens sista lektion. Vi skulle ju hoppa men tyvärr fanns det inte tillräckligt med friska hästar för det 😦

Därmed stod kradiljridning (edit: kadrilj heter det visst ☺️) på schemat istället. Vi fick också välja häst själva idag och jag ville gärna testa att rida stora, vackra Ernesto (Ernst) igen! Det är något speciellt med stora hästar, av någon anledning trivs jag bäst på hästar över 160 i manken. Ernst är nog närmre 170 tror jag.

Vi hamnade i par med Robinson, en liten utmaning alltså att få lektionens största resp minsta häst att gå snyggt sida vid sida.

Andreas var med idag och filmade en del så ni ska får se hur det såg ut.

Att rida kadrilj (eller försöka i alla fall ;)) var både roligt, nyttigt och jobbigt. Det är verkligen en utmaning att hålla tempot både till den bredvid en och den framför. Det enda tråkiga var att lektionen endast gick i skritt och trav, jag hade gärna galopperat lite med Ernst!

Efter lektionen tackade jag ridläraren för denna tid – då jag har bestämt mig för att byta ridskola inför nästa termin.

5 reaktioner till “Lektion nr 54

 1. Trist med hoppningen!! Förstår att du är sugen på att testa 🙂 Jag ska hoppa i käll, första gången på över 20 år. Jag gick i dressyrgrupp när jag vara yngre eftersom jag inte gillar hoppning. Men nu var det så länge sedan så jag vill ge den en chans. Får man vara nyfien och fråga varför du byter ridskola?

  Gilla

  1. Vad kul! Hur gick det? Självklart får man fråga! 🙂 Jag ska byta för att den nya ridskolan tar nästan halva priset för en ridlektion (= pengar över till privatlektioner). Kommer skriva mer om detta senare. Kram!

   Gilla

   1. Jo men det gick ju bra!! Vi hoppade bana och alla fick rosett 🙂 Har typ ont överallt i dag men det var det värt. Oj, halva priset?! Att det kan skilja så mycket. Jag har ju inte så mycket att jämföra med men jag tror vi ger 220Kr/h

    Gilla

   2. Åh vad roligt!! Vad sugen jag blir på att hoppa nu! Måste testa det snart 🙂 Kul att ni fick rosett också 🙂

    Gilla

 2. Synd att ni inte fick hoppa :/
  Men att rida kadrilj är superkul! Det är både kul och svårt eftersom man inte bara ska hålla koll på sin egna häst utan även de andra ekipagen 🙂

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close