Full galopp i solskenet

IMG_7343

Jag ska vara ärlig. I morse var jag inte alls sugen på att ge mig iväg till Leon. Jag är inne i en liten riddipp just nu, saknar den där gnistan som hela tiden har funnits där. Det kanske är mörkret och kylan, som liksom gör en lite latare än normalt eller så är det att jag just nu inte känner att jag kommer framåt. Jag behöver verkligen hitta en mentor och/eller privattränare så att vi (jag) kommer vidare!

Blev ett litet sidospår där… Hur som helst så kunde jag ju inte stanna hemma bara för att jag inte hade lust. Ett åtagande är ett åtagande och därför satte jag mig i bilen och körde till stallet. Jag kom mitt i lunchen så medan Leon käkade klart i hagen mockade jag hans box.

Det har flyttat in en till arab (ett äldre sto) i stallet så vi bestämde att jag och Leon skulle rida ut med stoet och stoets lillmatte. Sällskap är ju alltid välkommet!

Vi red ut längs den runda som jag känner till och det gick jättebra. Än så länge har Leon funkat ihop med alla vi testat att rida ut med! Kul, och skönt. Jag tycker dels att det är trevligare men också tryggare att rida ut med ett eller flera andra ekipage.

Solen sken och snön gnistrade. Temperaturen låg strax över nollan och solen värmde faktiskt kinderna. Vi travade och stundtals galopperade längs åkrarna! Underbart! Leon verkligen älskar att galoppera, han trycker på som bara den 🙂

Jag önskar att någon hade kunnat fota oss, dessa två små söta araber sida vid sida med spetsade öron ❤️ Leon och P är väldigt lika, bruna med en smal lite sned bläs. P har ett mer rastypiskt huvud i profil dock.

Ska försöka fotografera dem ihop någon gång.

Såhär såg i alla fall jag och Leon ut 🙂

IMG_7339

IMG_7341

IMG_7340

Kategorier medryttarlivet

2 reaktioner till “Full galopp i solskenet

 1. Jag rekommenderar verkligen centrerad ridning. Med den så får man på ett väldigt lätt sätt ordning på alla sina och hästens kroppsdelar. Kolla upp om det finns någon cr tränare nära dig som kommer ut och håller lektioner.
  cr är klassisk ridning men med mer fokus på hur ryttaren använder sin kropp och är ett väldigt mjuk sätt att rida på.
  http://www.centreradridning.n.nu/vad-ar-cr

  Gilla

  1. Tack för tipset Linda! Jag gick faktiskt en endagskurs i centrerad ridning precis när jag började rida 🙂 Har skrivit om det här: https://ryttarlivet.com/2014/02/16/centrerad-ridning-hur-gick-det/

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close