Bästa ritten hittills!

leon1

Åh jag var så himla nöjd efter dagens Leon-pass! Och jag tror nog Leon var nöjd också (se ovan :)).

Jag var i stallet kl 10 och jag och Leon red ut med två islänningar. Vi tog det väldigt lugnt   första halvtimmen med mestadels skritt. På några fina raksträckor (utan is och snö, så jäkla skönt!) travade vi lite. När de andra låg en bit före galopperade jag även en snutt. Leon var lugn och fin och det gick jättebra.

Lite längre fram passerade vi ett gäng islänningar som tränade på volten. Leon tyckte det var lite spännande. Ännu lite längre fram finns en trevlig kort backe och vi bestämde att vi skulle galoppera uppför. Ena islänningen går först, sedan jag. Vi tar två språng, sedan kommer hästen bakom lite närmre och horn växer bokstavligen ur Leons panna! Han matar på för fullt uppför backen och förbi första ekipaget!! Bryr sig inte alls om mig. Uppe på platån får jag i alla fall stopp på honom efter max 50 meter. Så- ingen fara – men inte heller särskilt kul.

Jag har ju vetat att Leon kan bli het bland andra men det har gått så himla bra nu alla gånger vi ridit ut och även galopperat med andra. Men denna gången, tja, om det var hästen som kom bakifrån, islänningarna i närheten, plusgraderna och det trevliga underlaget eller allt i kombination – han gick igång helt enkelt!

Jag lämnade sedan de andra två och skrittade lugnt vidare. Efter ett tag återvände vi till volten som nu var tom och där bestämde jag mig för att Leon skulle få släppa ut all den där inneboende energin (han var något av en tickande bomb). Vi galopperade runt ett par minuter i varje varv. Sedan tog jag in honom lite både i form och fart och han blev bara såååå fin! Det är verkligen supertrist att det aldrig finns någon som kan filma och fota för det här var definitivt min bästa ritt någonsin. Vi galopperade på volter och så kom jag på att om jag rider åttor så kan jag testa att byta galopp. Så det gjorde jag – och det gick!! Han fattade direkt vad jag ville. Superhäftigt!

Vi travade också såklart en del och det blev skänkelvikningar, serpentiner m.m.

Jag säger bara – denna häst! Wow! Han har så mycket att lära mig.

Nu vill jag rida varje dag! Haha!

leon3

8 reaktioner till “Bästa ritten hittills!

 1. Det verkar som du fått en rejäl knuff framåt i din ridning! Så himla glad för din skull och Leon är verkligen är toksöt häst =)

  Gilla

  1. Nja det vet jag inte. Det var Leon som gjorde jobbet snarare! Ja, han är verkligen toksöt, jag håller med! 😀

   Gilla

 2. Hur gjorde du galoppombytena? 🙂

  Gilla

  1. Är inte så erfaren och blev nyfiken på hur du gjorde 😉

   Gilla

  2. Jag red i höger galopp i högervarv och när jag beslutade att byta varv och galopp (som en 8) så tog jag helt enkelt en galoppfattning för vänster galopp och då bytte han!

   Galoppfattningen blir då alltså den blivande ytterskänkeln (i detta fall höger) något bak och innerskänkeln (här vänster) något fram.

   Gilla

   1. Kan även förtydliga att jag alltså gjorde enkla byten och just i en åtta så inget superavancerat här 😉

    Gilla

 3. Vad roligt att han kändes så bra när ni sen gick ned på volten! 😀

  sv: Det är ett företag inne i Norrtälje med ca 50 anställda 🙂

  Gilla

 4. Vad härligt! 😀

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close