Årets bästa söndag? Härlig uteritt med sällskap!

150308a Idag följde Andreas med ut till stallet. Förhoppningen var att vi skulle hitta en häst som han skulle få rida på (ja, han har blivit sugen på att rida nu han med!) men vi fick inget napp. Därför utrustades han motvilligt med min kamera (han avskyr att fotografera) och så gav vi oss ut i naturreservatet. Vädret var helt fantastiskt idag, inte ett moln på himlen, ljumna vindar (!!) och en sisådär 15 grader i luften. Helt otroligt och alldeles, alldeles underbart!

Först kändes Leon lite seg och feg. Han ville inte gå i lera eller i eller nära minsta vattenpöl och han hade ingen vidare bjudning. Det ser torrt och fint ut på bilderna med vid vissa partier var det mer träskartat och då har man faktiskt inget annat val än att ta sig fram tycker jag. Leon tycker att man kan vända hem istället. Nåja, fram kom vi till slut och när vi kom till stubbåkern så blev det fart i karln! Leon blev på sitt allra bästa springhumör så vi tog några rundor i galopp och han frustade nöjt.

150308c

Sedan begav vi oss i lugnare tempo mot havet. Jag har ju hört att det ska finnas en strand där man till och med får bada med hästarna. Nu är ju Mr Leon inget vattendjur direkt som ni ju förstått men JAG älskar vatten! Det här var så nära vi kunde komma, det var mycket konstigt och väldigt läskigt hälsar Leon. Som tur var hittade han lite tallbarr att tugga på. Tydligen jättegott. Så förhoppningsvis får han goda minnen med sig hem från havsturen ändå 😉

150308e

Att rida ut en dag som denna är verkligen livet! Jag kan inte tänka mig något bättre sätt att ha spenderat denna söndag än med Andreas och Leon. Bara Sintra saknades (hon är hos mormor och morfar tills jag kommer tillbaka från nästa jobbresa).

Vi avslutade med att rida några varv på volten eftersom jag ville visa Andreas hur mycket vi har lärt oss! Leon var fortsatt pigg men han var inget vidare intresserade av fingymnastik. Han ville mest springa av sig. Lite synd då han de senaste gångerna varit så otroligt fin på banan och jag ville ju så gärna visa er bild och film på det! Några bilder och någon snutt blev det i alla fall, som ni såklart få ska se.

Men nu kallar tvätten (urk!).

Ps. Vad gillar ni mina nya röda ridbyxor? Ett av fynden från GHS 🙂

4 reaktioner till “Årets bästa söndag? Härlig uteritt med sällskap!

 1. Ridbyxorna är dösnygga!

  Har en fråga till alla som vill svara! Vad brukar man lära sig innan man börjar med galoppen? Jag kan kontrollera hästen i bäde skritt o trav, rida lätt på rätt sittben o har bra balans o kan rida lite piggare hästar men vi får ändå inte börja med gallopen? måste hela gruppen vara redo? Känns lite som att man hålls tbx av dom andra men finns ingen grupp jag kan börja i om jag inte lär mig galoppera :/

  Gilla

  1. Hej Rebecka! Tack för din kommentar 🙂 Jag kan bara svara utifrån mina egna erfarenheter (och så kanske någon annan läsare kan komma med fler inspel och idéer). På min första ridskola fick jag inte galoppera på hela terminen. När jag sedan bytte ridskola hamnade jag i en grupp som redan kunde galoppera så jag fick bara hänga på.

   Jag tror att anledningen att ni inte får galoppera än är att alla i gruppen kanske inte har den balans och kontroll som krävs (gas, broms, sväng) för att undvika olyckor. På min första ridskola var det nämligen så att hästarna ibland gjorde som de ville. Gick rakt in i mitten och stannade där till exempel. I galopp, som ju går snabbt, är det superviktigt att man kan rida sin väg och hålla koll på både sin egen häst och alla andra så att inget oväntat sker.

   Nu låter det som att du redan har koll på detta men kanske finns det några i din grupp som inte kommit så långt än? Jag tycker oavsett att du ska prata med din ridlärare om detta – kanske kan hen dela upp gruppen i två någon gång och så får ni jobba på stora A- och C-volterna i trav (eller skritt) resp galopp? Jag kan också tänka mig att privatlektioner skulle kunna hjälpa dig framåt betydligt fortare, så att du kanske kan få byta till en högre grupp.

   Lycka till nu och hör gärna av dig med hur det går!

   Kram!

   Gilla

 2. Här har vi också haft en lika underbar dag! 😀
  Ridbyxorna är verkligen sjukt snygga, ett riktigt kap!

  sv: Haha jag vet! Jag har också bara sett supersmå röksvampar förut! Du får komma hit och träffa Flingan, hundarna och trampa på röksvampar! HAHA ;D

  Gilla

  1. Jag är supernöjd! Så sköna också!

   Sv: Jaaa, jag kommer!! Röksvampar for life! Hahaha

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close