En film från igår

Tyvärr så slog kameran av (minneskortet fullt) efter bara ett par minuter så det ni ser här är de första varven efter uppvärmningen. Leon var rätt så springig, precis som de senaste gångerna (är det våren kanske?). Han blev mycket mer avslappnad och finare mot slutet (kanske 20 minuter senare) och jag önskar så att jag hade det på film! Men men

En grej som han gör ibland och som ni ser alldeles i början är att han bara bryter av till skritt ”utan anledning” och därefter ofta är seg att få igång igen. Är det vanligt att hästar gör så? Varför? Har han tråkigt eller är han lat eller kan det vara obekvämt/nåt gör ont?

Jag har även en filmsnutt från i förrgår då jag gick med honom, han är så mycket mer avslappnad då. Jag ska bara hitta lite tid att klippa ihop det så ska ni få se och jämföra sen.

Nu ska jag dra på mig ridbrallorna igen och åka till ridskolan! Nu jäklar måste vi väl ändå få hoppa! 😉

2 reaktioner till “En film från igår

  1. Svårt att se vad som händer när han bryter av. Många hästar reagerar ju negativt om det är så att man ger för många och/eller motstridiga hjälper på en gång (ridskolehästar mer härdade här på gott och ont). Säger inte att det är fallet eftersom det inte framgår av filmen, men försök tänk efter nästa gång det händer om det kan ha varit så? Eller så är han bara lite smart och försöker komma undan arbete 😉 Tips om han är springig är dels att rida lätt i den takt DU vill att han ska gå så får han anpassa sig, och dels att göra övergångar och halter tills han lyssnar på dina hjälper. Kämpa på, du har blivit jätteduktig!

    Gilla

    1. Tack Min känsla är att han försöker komma undan för oftast är han trög att få igång efter dessa avbrott. Har försökt jobba mer med sitsen (i lättridningen) nu för att bromsa tempot och det går hyffsat i alla fall! 🙂

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close