Lektion nr 69

 
Terminen börjar närma sig sitt slut me trots det finns flera hästar jag fortfarande inte haft chansen att rida. Igår valde jag en för mig ny häst – Jurand. Han är om inte störst, så bland de största med sina 170+ cm i manken. Så minsta ryttaren på största hästen – why not? 😉

Han var riktigt trevlig att rida och jag är supernöjd med lektionen. Jag sitter på ett tåg just nu så jag kan inte rita upp banan men vi red skänkelvikningar (rumpan innanför spåret) längs långsidorna, sedan gick vi in på mittlinjen där vi travade över tre bommar. Det som var extra kul var att vi red utomhus vilket var första gången för mig på ridskolan och hästarna får en extra växel där ute – härligt!

Vi gjorde även en övning där vi travade på en volt och på voltens insida (alltså mot mitten av ridbanan) skulle vi sakta av till skritt för att sedan direkt komma tillbaka till trav (senare gjorde vi istället en galoppfattning efter avsaktningen). Jurand och jag var verkligen ett team och vi satte varenda övning direkt! Så himla kul när man klickar och det bara funkar sådär. En finfin häst jag mer än gärna rider igen nu de sista gångerna innan jag slutar.

2 reaktioner till “Lektion nr 69

  1. Rumpan innanför spåret kallas sluta inte skänkelvikning 🙂 finns även öppna då framdelen går innanför spåret. Det är som att öppna och sluta en volt 🙂

    Gilla

    1. Jag tror jag vet vad du menar men i detta fall skulle vi försöka hålla hästen rak och då bör det bli skänkelvikning ändå? Den korsar alltså både fram och bakben. Det är så jag har förstått det i alla fall 🙂 I öppna eller sluta så tror jag hästen är böjd? Kram!

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close