Lektion nr 75

  
Äntligen lite medvind! Igår fick jag sitta upp igen efter två veckors paus på ridskolan. Och det var superkul!

Dels så var vår ordinarie ridlärare tillbaka (och hon är toppen) och dessutom fick jag nu lära känna en för mig ny häst. Miromiz heter han.

Lektionen gick ut på att träna på att ha hästen helt med sig mellan hand och skänkel. Efter att ha skrittat runt något varv fick vi börja med att göra halt vid mitten av kort- och långsidorna. Därefter vid varje bokstav. Sedan en extra gång mellan bokstäverna. Och ännu en, ännu en, tills vi till slut gjorde fem halter mellan bokstäverna. Men vi var inte klara där utan nästa steg blev att göra halt efter varje steg (obs! Ett steg = ett steg med vardera av hästens fyra ben, då man kanske kan kalla det en ”takt”). 

Det här är en supernyttig övning som tvingar en att verkligen vara närvarande med såväl andning som varenda liten muskel. Tanken är att man inte ska använda tyglarna/händerna för att bromsa in/stanna hästen utan det ska räcka med att använda sätet (spänna magen och sluta ”gunga med”). 

I slutet av övningen är hästen så uppmärksam att det känns som att dett räcker att bara tänka ”halt” och det är det som är en halvhalt, att samla upp och be om uppmärksamhet.

Efter att vi fått göra det här så övade vi på övergångar skritt-trav och även trav-galopp. Avslutningsvis fick vi öva på att trava över bommar på böjt spår.

Allt som allt en väldigt lärorik och kul lektion som gick riktigt bra. Vu fick beröm flera gånger och det kändes sååå bra efter förra lektionens platta fall.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close