Lektion nr 76

festro.PNG

Kolla vilken snygging jag fick rida idag! Den här stiliga killen heter Festro och vi trivdes bra ihop.

Jag gillade honom från första stund, inte bara för hans utseende (även om jag älskar fuxar!), utan för att han var så himla mysig och lätthanterlig i boxen. Det är inte alla (ridskole)hästar som tycker att det är jättekul att bli störda mitt i lunchen av nån som ska fixa och trixa. Men Festro – han hade inga problem med detta. Riktigt mysig var han och sökte kontakt.

Lektionen då? Kort men kul! Tyvärr drar lektionen innan oss alltid över och vi börjar därmed en kvart sent. Så vi förlorar värdefull ridtid. Men det får bli ett separat inlägg om den saken.

Vi övade på samma sak som senast, halvhalterna, och att hitta den där känslan när man liksom har en sådan där nästan elektrisk kontakt mellan sig själv och hästen. Det krävs nästan ingenting för att kommunicera då. Himla häftigt!

Det vi gjorde i mer detalj var att skritta och vid varje bokstav göra halt. Allt eftersom lade vi in fler och fler halter för att till slut göra halt efter varje steg (alltså när alla fyra ben tagit ett steg). När vi fått kläm på detta och därmed en bra kontakt var det dags för trav, och då med halvhalter vi bokstäverna. Det här var svårare tyckte jag och något jag måste öva på! Antingen slog vi av till skritt eller så blev det ingen skillnad alls. Finlir.

Avslutningsvis skulle vi trava längs med långsidan, rida upp längs med mittlinjen och fatta galopp vid X. Riktigt kul övning! Andreas filmade dessutom så ni ska få se hur det gick. Men, nu är det sen söndagskväll och kudden väntar så det får bli senare!

 

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close