Film från lördagens lektion!

Tänk vad givande det är att se sig själv på film! Man har en del att slipa på om man säger så 😉

Här försöker vi alltså trava sittandes, för att vid X (ridhusets mitt) fatta galopp som ska övergå till trav igen när man kommit in på långsidan.

Kom gärna med kommentarer, tips och tricks om hur jag kan bli bättre! Höger(inner)tygeln lovar jag att skärpa mig med! Jag är alltså den rödbyxade människan på en fux med vit bläs!

Ps. Tyvärr är det inte så lätt att se i mobilen men jag kategoriserar alla inlägg. För att se alla lektionsrapporter, klicka här: https://ryttarlivet.com/category/lektioner/, och för samtliga videos, här: https://ryttarlivet.com/category/video/

Annons

4 reaktioner till “Film från lördagens lektion!

 1. Du är jätteduktig! Fina galoppfattningar och balanserad sits. Vet att det kan vara svårt på ridskolan med galoppövningar då hästarna taggar till när dom ser andra hästar fara iväg längre fram :p

  Gilla

  1. Tack Amanda! Vad glad jag blir 🙂 Nu hade jag turen att få en supersnäll häst dessutom, så jag fick nog lite hjälp ”på traven” 😉

   Gilla

 2. Kul med film! Det där är en ganska svår övning! Även om man ridit länge. Vilken lydig häst du rider på, jättefina fattningar. Du blir lite stel i traven, men herregud, att sitta ner i trav tränar man sig ju på i hela sitt ryttarliv. 🙂 Galoppen ser jättebra ut tycker jag! Trevlig sits, och trevlig häst. För att inte tippa inåt i hörnen kan du träna dig på att vara stilla och sitta kvar med ”underkroppen” rakt ner i sadeln och bara vrida överkroppen från midjan och uppåt när du rider hörnpasseringar. Prova vrida dig när du sitter hemma framför TV:n t ex! Oftast kan man vrida sig längre åt ena hållet. Vi ryttare är ju också oliksidiga, precis som hästarna brukar vara. En annan sak att träna på är att göra snygga övergångar. Också en svår grej som man aldrig slutar träna på! Från galopp till trav kan man t ex spänna magen och lite i låren också och tänka i takt med galoppen ”ETT-TVÅ – släpp” och när man då slappnar av så ska hästen ”falla” ner i trav. Det blir superhärliga övergångar när man kommit på knepet! Det som är bra med att rida många i grupp som man gör på ridskola är ju att man måste bli kvick och kanske lägga en volt eller göra en övergång nån annanstans än där man tänkt. Men att man ändå inte ”ramlar iväg” eller bryter av till slängtrav utan hinner tänka att NU gör jag en övergång, eller exakt HÄR lägger jag en volt. Så man är tydlig med hästen. Lycka till! Träna på! 🙂

  Gilla

  1. Ja, usch, sitta ner i traven är riktigt svårt fortfarande. Jag får liksom inte till den där avspända känslan när man ”sjunker ner” och gungar med utan jag studsar fortsatt upp och ner…. Ska tänka på det där tipset när det gäller övergången galopp-trav, stort tack för tips!

   Tusen tack för lång och konstruktiv kommentar! ❤️

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close