Jag ska tävla!


Ja, det är sant. VAD HAR JAG GETT MIG IN PÅ??!??!

Såhär är det. Min ridskola/ridförening anordnar varje termin ”seriedressyr” och ”seriehoppning”. Det innebär att samtliga medlemmar som vill kan vara med och tävla under tre tillfällen. Det är den som har varit med på samtliga tillfällen och skrapat ihop bäst placeringar på dessa som vinner hela serien. Det finns en hästserie och en ponnyserie och man rider olika svåra banor eller dressyrprogram beroende på vilken nivå man rider lektion på. 

Jag har anmält mig till seriedressyren och kommer rida Lätt C:2 (2015) men tävlar alltså procentmässigt mot samtliga storhästekipage (från LC till LA).

Det här var nåt som dök upp under smekmånaden, jag såg en notis om det och peppad efter att ha ridit lusitanos i Portugal så anmälde jag mig bara hux flux! När jag så kom hem i fredags insåg jag dessvärre att första tävlingen går redan NÄSTA SÖNDAG!!!

Så nu är det lite skräck och panik men också glädje och spänning som bubblar i mig. Jag vill ju utvecklas och jag känner att jag måste utmana mig själv. 

Jag är verkligen inte redo för att tävla, men jag är redo att få veta vad exakt jag behöver jobba mest på och att rida mer och kämpa för atr bli bättre. Och det tror och hoppas jag kommer bli resultatet av detta! Jag kommer inte vinna, jag kommer troligtvis faktiskt komma sist men jag ska försöka att inte ta det hårt, inte skämmas,  för jag gör det inte för att vinna – utan för att bli en bättre ryttare!

Nu väntar jag spänt på att få veta vilken häst jag ska få rida (man får ge tre önskemål). Imorgon ska jag printa ut dressyrprogrammet och börja öva (till fots alltså, till häst får jag troligtvis ingen chans att testköra). 

Wish me luck nu är ni snälla!

Kategorier allmänt, dressyr

5 reaktioner till “Jag ska tävla!

 1. Så kul! Övertygad om det kommer gå superbra. Skippa prestationsångesten, gör det för att det är roligt. Det kommer hästen känna av och då blir allt mycket lugnare! Är själv pä en lägre nivå, men har varit med pä enkla ”tävlingar” med publik. I början har jag varit jättespänd och det gick ganska dåligt, men efter halva rundan har jag påmint mig om att jag gör det av glädje, då har det släppt och avslutningen blivit bättre.

  Gilla

  1. Tack för peppen Charlotte! Du har helt rätt och jag ska verkligen försöka ta detta tänk med mig! Vad tuff du är som vågar tävla, hur länge har du ridit nu?

   Gilla

   1. Det är snart två år nu! Men det är inte riktiga serietävlingar, men lite kul ändå prova på tävlingskänslan med publik, musik och pyntat ridhus!

    Gilla

 2. Wow vad modig du är. Önskar att jag kunde ”skaka av mig” min prestationsångest på det sätt som du verkar göra. Har ridit sedan november och känner nästan varje gång att jag inte räcker till – rider i grupper som är på en betydligt hög nivå än vad jag är.

  You go girl! Du är verkligen en inspiration! Du kommer klara det galant (man är ju själv inombords oftast den största kritikern av alla, ingen annan kommer ju att tycka något annat än att det är superimponerande att bara köra på)

  Gilla

  1. Jag tror att man känner den där otillräcklighetskänslan nästan oavsett hur länge man har ridit. Just för att man nog aldrig blir fullärd och varje häst och varje ridpass är unikt. Jag låter kanske tuffare än vad jag är för jag lovar att jag kommer skaka av nervositet 😉 Men jag måste testa nåt nytt och gå utanför komfortzonen för att utvecklas. Jättetack för peppen och fortsätt kämpa och våga du med! Att du rider i ”för hög” grupp tror jag bara är bra – du kommer utvecklas mycket snabbare! Kram!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close