Min ritt på film: Lätt C:2 2015

Nu har jag lagt tid på att inte bara lägga upp en video från min första dressyrtävling i söndags – utan även pimpat den med poängen!

Så nu är jag såååå nyfiken på vad ni ska tycka och tänka om detta. Hit me! (OBS! Välj HD-kvalitet om din uppkoppling tillåter.)

Och det här betyder poängen:


(Saxat från TR, tävlingsreglementet)

För att ha genomfört en ”godkänd” ritt bör man alltså hamna på minst 60% totalt.

Annons

19 reaktioner till “Min ritt på film: Lätt C:2 2015

 1. Håller med om att travdelen är bra och att du gott kunde fått lite högre poäng där. Kraven på hästens form är ju låga i LC så det är ju mkt vägarna som räknas. Du har ju lite mer problem i galoppen med sitsen och vägarna, och så några avbrott som drar ner poängen. Sånt som händer. En grymt bra start, hoppas du provar igen. Du sitter bra i traven verkligen!

  Gilla

  1. Tack! Nu sitter jag nog lite extra bra i traven på just denna häst som har en väldigt snäll trav och rygg men visst har den blivit bättre det senaste året i vart fall 🙂 Jo, till nästa gång ska jag läsa på exakt om hur vägarna ska ridas och försöka få ner benen i galoppen, hehe! Får se om jag kan lyckas nå 60%! Tack för peppen!

   Gilla

 2. Bra jobbat! Inte lätt för oss amatörer att rida på höga poäng på lite trötta lektionshästar. Tycker som flera andra att du är modig som vågar och att du har en fin sits:)

  Gilla

  1. Tack snälla. Tävlar du själv ibland?

   Gilla

 3. Karolina Tuvesson 14 oktober, 2016 — 11:18

  Heja dig!! Jättemodigt att starta! Jag startade en programridning på min ridskola i våras, och fick ungefär samma poäng som du (fast det var LB:1). Jag är omstartare som vuxen, har alltså ridit som tonåring men startat om nu efter typ hundra års uppehåll. Jag har ännu inte haft modet att starta ytterligare en klass, då min sits är usel 😦

  Som sagt, heja dig!! Jag tycker du gjorde en bra ritt, och poängen och protokollet är ju till för att hjälpa oss framåt tills nästa gång.
  Lycka till i framtida ritter!
  / Karolina

  Gilla

  1. Tack Karolina! Vad kul att du också har testat att rida program, visst är det svårt?! Men kul! Men vet du vad, om du bokar in en ny tävling så får du ju anledning att verkligen träna på den där sitsen som du måste få till! Kämpa på, jag hejar på dig! Kram

   Gilla

 4. Jättefint tycker jag!! Tycker dom var snåla med poängen i travdelen =) Beundrar ditt mod. Jag skulle gärna vilja men aldrig våga!

  Gilla

  1. Joooo kom igen! Klart du vågar! Kanske kan du hitta en pay n ride att testtävla på? Och så är mitt tips att rida i vanliga ridkläder och låtsas att det är en träning bara. Du kommer vara superstolt efteråt! Just do it! 💪🏻

   Gilla

 5. Vad kul Isabella att du börjat tävla😀
  Gå med och Lägg gärna ut denna film på FB gruppen Dressyr med hinder.
  Gruppen är till för de som börjat rida som vuxen och el som har ev fysiska hinder.
  Försöker dra igång den så man kan bli inspirerad av andra och det här är ju precis det!
  Duktiga dig 😘

  Gilla

 6. Sjukt modigt! Jag är SÅ imponerad av er som kan/vill/vågar tävla 😀

  Gilla

  1. Åh tack! Tycker alla som vill ska våga prova, det var riktigt kul faktiskt! 🙂

   Gilla

 7. Bra kämpat, jag vet exakt hur svårt det kan vara 🙂

  Men tänk lite på 15 metersvolterna. Du har bra ställning i volten och hästen spårar ganska bra, men de blir på tok för stora. Du hade lätt fått 0,5-1 poäng mer om du hade tangerat volten rätt (2,5 m från spåret och 5 meter från X)
  I LC är det de nogranna vägarna som ger bäst poäng. Egen erfarenhet efter att suttit och skrivit för otal domare på just LC 🙂

  Gilla

  1. Tack! Tänk att det är så mycket svårare att rida ”när det gäller” 😅 Ja, några 15m-volter hade jag inte ridit förut och dagen innan blev de för små och nu blev de för stora. Är det alltså från SPÅRET man räknar och inte från väggen liksom? Inför nästa gång ska jag verkligen öva på vägarna! Kram och tack för tipsen ❤️

   Gilla

 8. Ser ju väldigt bra ut ändå, lite slarviga vägar när det gäller galoppen o din sits blir inte lika fin som i traven, ser ut som du drar upp knäna o det blir en konstig linje i din kropp men riktigt bra i övrigt måste jag säga! Kan tycka domaren satt lite låga poäng på delar av traven men förhoppningvis har du fått kommentarer i programmet också och inte vara poäng 🙂 Glöm dock aldrig bort, fri skritt gäller alltid på heeelt långa tyglar, alltså behöver man hålla allra allra längst ut med båda händerna så att domarna ser det, möjligen lite fram med handen också så hästen får sträcka på halsen och verkligen tramp igenom 🙂

  Gilla

  1. Tack! Ja, jag har jättesvårt för att få ner ben/skänklar i traven, de åker upp och håller fast vilket blir helknasigt precis som du säger. Egentligen fick jag inte så mycket kommentarer i traven, det står bara ”mjukt” och att volten var lite stor. Så kanske att poängen var lite snål då 😉 Ja, det där med fri skritt visste jag inte! Jag trodde att man bara skulle längs tygeln men i protokollet stod det som du säger att jag skulle släppt ut dem hela vägen. En onödig miss verkligen! Tack och kram!

   Gilla

 9. Vad duktig och modig du är! En inspiration för oss vuxna som inte ridit så länge. På min ridskola är det bara de duktiga som tävlar så jag skulle nog inte våga. Kanske dumt men så känner jag just nu! Tycker du är duktig på att ställa hästen rätt och har en bra sits. Men är ju inget proffs som sagt 🙂 Heja på!

  Gilla

  1. Tack Emelie! Det är nog samma på de flesta ridskolor tror jag. Just ryttarföreningen där jag rider har infört det här med seriedressyr för att alla ska kunna vara med men de flesta tror att det bara är för de bästa. Men vet du, jag kände mig jättevälkommen och trots att jag kom sist så hade jag en toppendag på alla sätt! Om du är lite sugen på att tävla så GO FOR IT! Jag hejar på dig! Kram!

   Gilla

 10. Bravo!!

  Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close