Rapport från i onsdags

Tyvärr mår jag inte bättre än utan tragglar på med allehanda förkylningskurer och hostmedicin. Har mest sovit idag, samt fått iväg lite jobbgrejer.

Jag tänkte att jag i alla fall skulle lägga upp vad jag och Leon pysslade med i onsdags (jag borde inte ha åkt dit då jag redan börjat känna mig skruttig i halsen, men det är lätt att vara efterklok….). Leons goa ägarinna plockade upp mig vid tunnelbanan och vi åkte ut till stallet. Hon hade ett filmerna från träningen med Nina och ville hjälpa mig ytterligare med sitsen samt mina flaxande händer.

Därför tömkörde hon mig och Leon och jag fick bland annat rida utan stigbyglar, blunda och rida olika varv samt testa skänkelvikning (detta för att känna in Leons kropp). Jag fick också rida helt utan händer. Fokus var att hitta balansen längre ner i kroppen. Jag har haft lätt att liksom ”falla fram” och även spjärna emot väldigt i stigbyglarna. Jag måste lära mig att luta mig mer bakåt och göra mindre rörelser i lättridningen, och som sagt hitta balansen i bålen. Så det, i kombination med ”inga händer” övade vi här i trav:

Vi gjorde även detta i galopp, vilket också gick bra! Superkul! Kan dock erkänna att jag var lite nervös när jag skulle ta första fattningen, men det var bara att hålla sig i sadeln de första två sprången. Tyärr blev det ingen film på det.

Här är en film från trav veckan innan, om ni vill jämföra:

Det är kanske ingen extrem skillnad, men jag tycker man ser att jag är rakare och att glappet mellan rumpan och sadeln inte blir riktigt lika stort.

Planen var att jag efter detta skulle rida barbacka med ägarinnan till hjälp i lördags men tyvärr var jag ju sjuk. Har aldrig ridit barbacka så ser fram emot det. Det måste vara en heeelt annan känsla, eller hur?

Nu hoppas jag bara att jag blir frisk senast till på torsdag så att jag kan rida min inplanerade lektion för Nina. Håller du tummarna för mig? 🙂

2 reaktioner till “Rapport från i onsdags

  1. Vilken skillnad på den övre filmen, du är ju jätteduktig!!! du börjar hitta stödet i fötterna och har mycket mer stilla skänkelläge, bra jobbat!

    Gilla

    1. Åh tack vad kul att höra! Ja, skänkelläget var också i fokus i onsdags 🙂 Det ska bli ett allmänt slut på flaxande, i både händer och fötter framöver 😉

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close