Förklaring och film om Intermediaire 1

Imorgon har jag varit sjuk i en vecka – en hel vecka! Jag vet inte om det någonsin har hänt mig tidigare faktiskt. Vaknar fortfarande av hostattacker, har svårt att svälja, trött och svettig… Hur som helst, nu när jag har legat sjuk i flera dagar blir det en hel del slösurfande mellan sovstunderna. Bland annat hittade jag ett dressyrklipp som jag tyckte var jättebra.

Det börjar med en kort introduktion, typ ”dressyr for dummies”, vilket såklart var väldigt bra för mig, samt en liten redogörelse för hur man bedömer dressyr. Sedan visas en hel ritt tillsammans med kommentarer på varje rörelse och  vilket poäng den fick av domaren samt vad kommentatorn själv tycker. Man märker ju snabbt att detta är en subjektiv sport och att det är lättare att kritisera på film, där man kanske ser saker ur en annan vinkel och kan spola tillbaka om och om igen än om man faktiskt sitter på plats och snabbt som ögat sätter sina poäng. Hur som helst, sevärt tycker jag för alla som är intresserade av att förstå dressyr:

Vad tycker ni som är lite mer insatta? Har han rätt i det han säger?

Hittade även denna film på samma kanal, som visar en ritt inklusive de poäng den fick.

Enjoy!

Annons

4 reaktioner till “Förklaring och film om Intermediaire 1

 1. Riktigt kul att läsa, superfin blogg!

  Gilla

  1. Tack Therese, det värmer att höra 🙂 Kram!

   Gilla

 2. Hej! Vilken fin blogg du har! Vad roligt att följa. Och kul att du har börjat rida i vuxen ålder, heja heja! 🙂 Visst är det bra med filmer med förklaringar osv, har för mig att Evention TV brukar göra sånt också? Det är väldigt lärorikt, kan tänka mig att det måste vara ännu bättre om man börjat rida nyligen! Krya på dig!

  mvh Ida (www.smalandhorsestory.wordpress.com)

  Gilla

  1. Tack Ida, vad kul att du har hittat hit och gillar nin blogg 🙂 Ja, nu när jag är sjuk har jag upptäckt hur mkt det finns på Youtube! Ska genast kolla in Evention, tack för tipset!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close