Arbete på volten

Hej vänner,

Tänkte visa två fina bilder från gårdagen. Visst är han fin, Leon? Som jag skrev igår så var han väldigt framåt och inte så intresserad av att ”göra rätt” igår. Jag är inte riktigt van vid det utan han brukar själv söka sig till fin form i både traven och galoppen. Men så var det alltså inte denna gång, lite typiskt när jag hade publik med kamera och allt. Oavsett så tycker jag att vi fick till ett trevligt pass, om än inte i den klass som jag vet att vi båda kan!

Hur tycker ni att det ser ut på bilderna?

150308i 

150308h
L
eon ”mecklade” en del med munnen, framför allt i galoppen, så jag undrar om jag kanske hade för korta tyglar? Sedan måste jag fortsätta arbeta med det här att få fötterna att peka framåt istället för utåt… Men jag är liksom byggd med utåtfötter, haha! Någon som känner igen sig i detta?

Älskar verkligen nedersta bilden, superfin! Synd att Andreas ogillar att fota för annars hade han ju gärna fått följa med varenda gång 😉

11 reaktioner till “Arbete på volten

 1. Något svårt att veta bara utifrån dessa två bilder men det ser lite ut som att du försöker balansera dig bättre genom att dra bak skänklarna och där med vika ut fötterna, om du skulle sätta dig tyngre i sadeln på sittbenen så skulle förmodligen benen bli lösare både redan vid höften men framförallt knäna och där med hänga i en mer rätt position och med fötterna pekandes rakt fram 🙂 det gäller att öva massor! Men det allra bästa skulle vara att ha någon med sig när man tränar som kan se efter din sits medan du rider 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din kommentar! Ja det låter ju faktiskt rimligt! Ska försöka tänka på att sitta ”djupare”. Sedan så har jag ”utåtfötter” generellt även när jag står och går 😂 Letar febrilt efter en tränare, men det har visat sig lättare sagt än gjort tyvärr. Men skam den som ger sig!

   Gilla

   1. Du skulle ju även kunna höra med någon kompis (kanske lite hästkunnig) alternativt någon ut stallet ifall att de ska se efter din sits en stund under ett pass på volten, eller som du gjort nu, ta med dig en som kan fota så kan du se bilderna under ridningen och tänka extra noga på de du ser som kan förbättras 😀

    Gilla

   2. Jo jag försöker alltid locka med mig folk men det är inte helt lätt tyvärr 😦

    Gilla

 2. Ser jättetrevligt ut!

  Har du testat att rida utan stigbyglar? Tror att det skulle hjälpa. Bara öva öva öva. Önskar jag kunde hinna med många timmar i sadeln… Har en hel del att bli bättre på. Speciellt min hand, och blicken!

  Gilla

  1. Jo jag brukar rida utan stigbyglar en stund varje gång 🙂 Gjorde det igår också i både trav och galopp men tyvärr hade Andreas då tröttnat på att fota för länge sedan! Jag behöver hitta en mer engagerad fotograf tror jag 😉 Vi får öva vidare du och jag! Kram!

   Gilla

 3. Härliga bilder! Tycker dom är jättefina, visst han kanske inte går i perfekt ”dressyrform” men skit i det, han ser väldigt lycklig ut och du sitter fint 🙂

  När dom mixtrar med munnen brukar det ofta vara så att man har för dåligt stöd i handen. Det ”enklaste” (som inte alls är enkelt på nåt sätt) är att försöka få ett jämnt stöd i handen (utan att bli hård förstås) och driva hästen in i handen med skänkeln. Jag fick det bra förklarat för mig när jag började rida för några år sen. Om ddu tänker dig att du tar ett mjukt dressyrspö och så håller du yttersta delen i ena handen och så tar du handtaget i andra handen. Tryck med handen som håller i handtaget mot den andra handen som du håller stilla. Då får du ju en fin båge på spöt utan att dra i den tunna delen (munnen), du håller bara stilla emot lite i den, bågen kommer genom att du trycker på med handtaget (skänkeln och bakbenen på hästen). Bågen motsvarar ryggen på hästen. När den jobbar rätt bakifrån kommer den upp med ryggen och jobbar på med kraften bakifrån. Håller du på och släpper efter bitvis med den handen som håller i ytterdelen på spöt så kommer du tappa bågen.
  Superenkelt när man gör det med spöt, betydligt svårare när man sitter på hästen 😉

  Tårna har jag inget bra tips för… men jag är övertygad om att de kommer att åka in snart 🙂

  Gilla

  1. Tack! Jag tror att jag förstår hur du menar 🙂 Ska försöka tänka på spöt och bågen nästa gång. Kram!

   Gilla

 4. Alltid roligt med ridbilder 🙂
  Jag tycker det ser jättebra ut och man ser verkligen utvecklingen. Du har en jättefin sits och det är så bra att du själv ser vad du måste jobba mer på då det faktiskt är väldigt viktigt att själv kunna se 🙂

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close