Hästar och ridning är mindfulness

leonisabella

Jag har beskrivit det förut, hur jag känner att det här med hästar och ridning är som meditation för mig. Alla de där minuterna, timmarna när jag är med och kring hästar, de tvingar mig att fokusera helt på dem och inget annat är viktigt just där och då. Jag älskar det! Tiden i stallet ger min hjärna en välbehövlig paus och jag är alltid harmonisk och genuint lyckig när jag går därifrån. Visst är det underbart?

På det här temat läste jag en intervju med Nicke Borg, ni vet rocksångaren som var med i stjärnornas hoppning? Han känner tydligen precis som jag (och nog många med oss) och satte så fina ord på det tycker jag.

nicke
K
licka på bilden för att läsa intervjun med Nicke

Känner ni igen er i detta?

Annons

8 reaktioner till “Hästar och ridning är mindfulness

 1. Jag känner exakt likadant. Helt underbart är det att umgås med dessa underbara djur som ger en så mycket!

  Gilla

 2. Åh vilken fin bild 🙂

  Gilla

 3. Absolut! Det är faktiskt den enda stunden jag har när jag är helt närvarande.

  Tänkte på dig igår. Hade en sen privatlektion på min favoritponny. Vi jobbade lite med bommar och sen fick jag rida serpentinbågar i galopp och göra byten i varje serpentin. Tror att jag såg dig skriva nåt om galoppombyten på en annan blogg (dressyrsatsningen kanske?) och ville egentligen bara skriva att det inte är så svårt om du sitter på en tränad häst som jag är säker på att den ryttaren gjorde. Jag lyckades med alla byten igår och är verkligen ringrostig (och har adrig varit nån galoppombytesexpert tidigare heller!), tack vare en känslig, lyhörd och väldigt motiverad häst 🙂 Är alldeles säker på att du också hade klarat det! Ville egentligen bara skriva det.

  Men så himla kul lektion! Hoppas du får kul ikväll också.

  Gilla

  1. Tack för din fina kommentar Lisa! Jag har gjort enstaka byten, alltså ridit på en åtta och bytt galopp när jag bytt varv men jag har aldrig testat på en raksträcka. Det är kul att läsa om Daniel och hans satsning men jag försöker att inte jämföra mig, han har ju ett helt gäng av elitryttare runt sig och som sagt otroligt välutbildade hästar att rida (det är visserligen Leon också och det är med honom jag har testat att byta galopp :)). Kram!

   Gilla

   1. Men vad bra att du redan gjort det! Då vet du ju 🙂 Och nej, inget bra alls att jämföra sig med någon som har helt andra förutsättningar. Dessutom får han säkert ihop fler ridtimmar på en månad an vad jag får på ett år.
    Kram!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close