Hoppkursen dag 2, del 2

banan

Hoppkursen var totalt på fyra timmar uppdelar på två ridpass per dag i två dagar. Intensivt och superlärorikt! Och kul som attan.

Nu är det dags för rapporten om den sista lektionen, då vi precis som under dag 1 fick prova på att hoppa en hel bana (!).

Vi började med att värma upp på egen hand och jag börjar faktiskt vänja mig nu. Nu var vi ju bara fyra stycken ekipage i och för sig, och en massa hinder då, som tog plats i ridhuset, men jag börjar lära mig att rida individuellt mitt ibland andra.

Därefter fick vi först testa på ena halvan av banan och sedan andra halvan för att till sist lägga ihop de två. Vi fick två chanser på vardera, så totalt sex gånger tror jag, om jag minns rätt. Jag är väldigt tacksam att vi bara var 4 personer, annars hade det inte blivit särskilt mycket hoppning.

 

Hur tycker ni att det ser ut?  Ni får jättegärna komma med tips och tricks, ris och ros.

Jag glömde fråga under kursen, hur höga är dessa hinder tror ni? 50 cm? Hur högt måste man hoppa för att det ska räknas tycker ni? Haha!

Nu längtar jag så att jag spricker till lördag då det är dags för terminsstart! Ah, ridning, hur klarade jag mig utan detta underbara hela sommaren och halva hösten?!

Ps. Det blev några bloopers under kursen också, har samlat dem till ett alldeles eget inlägg som ni får se om ni är snälla 😉

 

8 reaktioner till “Hoppkursen dag 2, del 2

 1. Well, min dotter som är 9 hoppar 70 cm på en b-ponny 😉

  Gilla

 2. Med tanke på att du nästan inte alls har hoppat så ser det ju jättebra ut!
  Ser att du är framåtlutad och står i lätt sits hela tiden. Mitt tips är att stå i lätt sits på distanssträckorna för att göra det lättare för hästen men att du några meter framför hindret sätter dig tungt ner på rumpan och manar in hästen. Skulle hästen få för sig att vägra så ramlar du mycket lättare av om du sitter i lätt sits men sitter du ner blir det mer stadigt och mer balanserat tycker jag 🙂
  Ett annat tips är också att du tar fram handen lite i själva hoppet så du inte stör hästen. Nu menar jag inte att du gör det mycket men ibland var du inte riktigt med i hoppet och för att underlätta för hästen kan man ta fram händerna 🙂
  Jag tycker att hoppning gälls när hästen hoppa och det gör ju hästen här. Hade det varit lägre hade det känts mer som ett extra galoppsprång.
  Du ska absolut vara nöjd med dig själv och hästen verkar supergo!

  Gilla

 3. Så duktig du är! Det där måste ju vara ganska mycket svårare än det du hoppat förut? Jättefin takt och rytm. Bra jobbat! Undrar om du inte skulle ha ett hål kortare läder ändå så du får lite mer tyngd i underskänkeln? Det är lätt att man antingen tippar lite framåt eller bakåt innan man helt hittat sin balans i lätt sits. Tänk att du inte ska hoppa före hästen, vänta på att den hoppar under dig och ”stå kvar och vänta”. 😊 Ta gärna mantag så du inte riskerar att få en knuff i rumpan om hästen hoppar lite tidigt, men stå kvar ganska upprätt ändå mot hindret så ändrar du inte hästens eller din egen balans. Lycka till! Träna på! Man tränar på samma saker fast man ridit i 25 år kan jag säga.. Takt, rytm och balans! 😊

  Gilla

  1. Tack för bra tips! Ja, jag gick från att ha hoppat två 20cm efter varandra till det här! En ordentlig utmaning! Lurigt det där med stiglädren. Instruktören bad mig ju att länga dem. Man får väl testa sig fram helt enkelt 🙂 Mantag ja, det är en bra grej att tänka på. Och det där med att inte hoppa före hästen, hihi, lättare sagt än gjort för mig 😜

   Gilla

   1. Ok, ja det är inte säkert att det blir lättare med kortare läder iofs. Man får försöka hitta balansen och ”tyngden” i fotlederna ändå. Blicken är ju jätteviktig för balansen, att man tittar på nästa hinder. Och inte klämma med knäna! Jag rider ju dressyr med typ 6 hål längre än mina hoppläder och terräng två hål kortare än hopplädren.. 😁 Minns att vi fick rida hoppning utan stigläder överhuvudtaget många många gånger när jag red i hoppgrupp i tonåren… Fy fasen vilken träningsvärk man hade. Och fick ett bra tramp i stigbyglarna sen. (Lädren kändes plötsligt väldigt korta..) Det där kommer när du får mer rutin!

    Gilla

   2. Hoppning utan stigläder? Det skulle jag vilja testa faktiskt!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close