Ridhelgen: tredje lektionen

Ledsen att jag håller er på halster så länge med rapporterna från Wirsbo men det tar tid att gå igenom över 800 bilder och filmer kan jag lova! Så jag kan villigt erkänna att jag dragit ut på det lite extra, haha!

Nu är vi i alla fall framme vid lördag eftermiddag och den tredje lektionen av fyra.

Lektion 1,  Lektion 2

Som ni kanske minns så red jag Ferrarin Edward de första två lektionerna men eftersom han har en galopp som jag som nybörjare hade svårt att sitta ordentligt i och lektion 3 skulle handla mycket om just den gångarten så blev jag tilldelad en lite lugnare ridskolehäst, Gringo.

Gringo var tyvärr inte heller han den mysiga typen i boxen men han fick stå där och sura medan jag ryktade och fixade. Och som alltid går det bättre efter en stund och lite kli säger inte många hästar ner till 😉

Precis som tidigare lektioner hade vi ca 20 minuters självständig uppvärmning. För mig som nu red en ny häst var det ju väldigt värdefull tid. Gringo var verkligen helt annorlunda. Han var mycket mer lik de hästar jag brukar rida. Alltså ”normal” koppling, gas och broms jämfört med Edwards sportbilslägen. Med Gringo hamnade jag inte i dragkamp som med Edward men det beror nog på att jag vet hur en Gringo-häst fungerar medan Edward var ett helt nytt kapitel för mig.

För att få till en bättre och snabbare kommunikatiom fick vi öva på övergångar mellan halt och trav. Utmaningen är att inte hamna i skritt däremellan och det är inte det lättaste! Jag tycker det gick helt okej men jag fick skänkla på mer än jag brukar som ni ser.

Under lektionen fick jag också galoppera en del samt prova på öppna för första gången! Men det får bli ett senare inlägg om det när jag hunnit leta fram de bilderna. Nu åker jag till Vilnius på jobb.

Annons

2 reaktioner till “Ridhelgen: tredje lektionen

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close