SVT Plus testar ridhjälmar

 

 

Som ni kanske vet rider jag sedan två år tillbaka i en Casco Mistral. Det var den enda hjälmen av säkert femton stycken som jag testade som satt riktigt bra på mitt huvud då den är ganska liten, nätt och lätt och kan regleras i storlek (inte bara hakbandet utan även själva ”huvuddelen” genom en ratt i bakhuvudet. Jag tyckte att den var snordyr men vad gör man om det är den enda som passar?
Jag försökte läsa på om olika hjälmar men alla test var gamla så jag fick gå efter vad butikspersonalen sa  – att det är en lite dyrare (medelklass) hjälm av ett känt märke så den SKA vara bra.

Dock har jag på sista tiden ibland tänkt på att den är väldigt lätt och tunn mot andra hjälmar. Så nu när jag såg att Plus har testat den så var det verkligen ”upp till bevis eller så byts du ut kompis!”.

De tre testade hjälmarna var:

 • CRW Classic – 449 kr
 • CASCO Mistrall – 1295 kr
 • CHARLES OWEN Wellington – 2599 kr

Att hitta en ridhjälm som passar bra OCH är säker är ett måste för varje ryttare.

Tänk på att aldrig köpa en begagnad hjälm (du vet inte vad den har varit med om) och att kasta din hjälm om den varit med om ett fall (från häst eller bara att du tappat den i marken spelar ingen roll!).

Se klippet från SVT Plus här: http://www.svt.se/plus/plus-testar-ridhjalmar
Min hjälm klarade testet och är även godkänd enligt de nya reglerna. Så den får hänga med ett tag till! ✨


Spoiler alert:

Alla tre hjälmarna klarade testmomenten så söker du din första ridhjälm och inte vill lägga ut för mycket pengar så skulle jag satsa på den som testades här, CRW Classic från Hööks. En billig ridhjälm behöver inte vara en dålig ridhjälm.

Vill du även ha lite bätte komfort, en nätt hjälm som andas så kan jag rekommendera Casco Mistral, jag är jättenöjd med min!

7 reaktioner till “SVT Plus testar ridhjälmar

 1. Priset spelar verkligen ingen roll för säkerheten. Min hjälm kostade ganska mycket och är av ett känt märke och den får inte alls nå bra på tester😕

  Gilla

 2. Kollade också på programmet!
  Jag får alltid rysningar då folk söker hjälmar åt, inte sällan åt sina barn, på Loppis-sidor :/
  Konstigt också att folk kan lägga hur mycket pengar som helst på ridbyxor/stövlar m.m men hjälmen får inte kosta något!
  När jag åkte i backen senast var jag otroligt glad att jag hade en hjälm som gjorde vad den skulle!
  http://sambucamolinari.blogg.se/2013/november/i-backen-med-en-small.html

  Gilla

  1. Ja, konstigt hur man kan prioritera. Tur att du hade en bra hjälm!

   Gilla

 3. Härligt att din hjälm klarade testet. Kul också att crw gjorde det som ändå är en så billig hjälm tycker jag 🙂 Det är svårt det där med att man ska byta ut hjälmen så fort den får en smäll, känns lite dyrt…

  Gilla

  1. Ja, men säkerheten måste alltid gå först. Och som du säger, då är det bra att det finns en billig hjälm som ändå är riktigt bra!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close