Filmklipp från i lördags

IMG_1799 (1280x853).jpg

I lördags när jag hade Andreas med mig så blev mina kurskamrater också sugna på att bli filmade. Därför blev det väldigt få och korta sekvenser med mig, för att få med alla andra. men här kommer i alla fall ett smakprov:

(Jag filmade av kameran av lathet ;-))

Än en gång är det så nyttigt att se sig själv rida på film. Det jag noterar direkt är att jag kunde ha haft längre stigläder (för att undvika att hamna i stolsits), att jag måste få upp blicken, koppla på coremuskulaturen och att jag måste våga lätta på handen.

 Vad tycker ni? Och tycker ni att det ser annorlunda (bättre/sämre) ut när jag rider utan väst?

 

6 reaktioner till “Filmklipp från i lördags

 1. Jättefina händer! Skulle kunna tänka mig att vara en hästmun med ett bett i, i andra änden av de tyglarna 😉

  Det är svårt det där med sitsen. Du ser ut att ha en fin grundposition, men sedan gör ju sadeln en hel del också. I vissa sadlar sitter jag jättefint, medan jag hamnar helfel i andra och sådant får man väl tyvärr lov att acceptera när det är ridskola?

  Gilla

  1. Tack Caroline, vad kul att höra att du tycker händerna ser bra ut för jag kämpar på med dem och har lång bit kvar enligt mig. Jag hamnar långt bak nästan jämt så jag tror att det mer är mitt eget fel än sadelns. Det blir bättre när jag har längre läder har jag märkt så ska försöka tänka på det.

   Kram!

   Gilla

 2. Jättefint ridet!! Sitsen är ju kanon och händerna också. Det enda jag kan tipsa om är att du försöker komma fram lite i sadeln i traven. Du hamnar lite långt bak med rumpan på bakvalvet när du rider lätt men du har verkligen blivit jätteduktig och vilken trevlig häst =)

  Gilla

  1. Ja jag ser det också! Men hur ska man göra/tänka för att hamna längre fram? Tack för de fina orden. Marolien är fantastisk!

   Gilla

   1. Hej! Tips bara, möjligen länga ett hål på stiglädrerna, svårt att se på videon direkt men knäna ser ut att kunna behöva släppas ner lite mer från höften och då behövs längre stigbyglar och samtidigt så tänk att dra bak skänkarna något skulle jag personligen säga, inte enbart underskänkeln utan hela låret så de ligger i ett läge där du verkligen hamnar mitt i sadeln och djupare i sadeln dessutom, du ska ju vara lös från höft och nedåt i alla gångarter 🙂

    Gilla

   2. Håller med om att lädren kunnat vara längre! Tack för tips! Kram

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close