Lektionen

Vad hände? En hel vecka har sprungit iväg och jag har inte hunnit uppdatera som jag lovat. Det är lite lustigt, jag hade någon föreställning om oceaner med tid under manmaledigheten (”bebisar sooover ju sååå mycket”) men i verkligheten har jag aldrig haft så lite tid som nu! Tyra är en pigg och glad bebis – så länge det händer nya grejer och hon får vara med och vaket upptäcka världen. Sömn ger hon inte mycket för! 

Men – NU sover hon – så här kommer en liten rapport!

Eftersom det var hästarnas första vecka efter sommarbetet så skulle vi ta det lite lugnt (passade även mig med min 10-månaderspaus perfekt!). Vi kom in till ett ridhus med en framdukad teknikbana (nytt begrepp förmig). Banan bestod av bommar, en presenning och några koner.
Efter uppvärmning där vi fick känna på hästarna i skritt och trav med tempoväxlingar, halter och galoppfattningar var det sedan dags för banan som genomfördes i skritt och innehöll:

  • Halt vid en bestämd plats
  • Serpentiner
  • Hörnpassering innanför och utanför bommar
  • Gå över samt göra halt på presenning
  • Skänkelvikning

Sammanfattningsvis var det en väldigt bra lektion med en tydlig och noggrann lärare. 

Jag själv gjorde dock ingen panginsats. Efter graviditeten saknar jag både styrka och kondition och det visade sig i usel timing och koordination. Hjälperna blev varken tydliga eller korrekta.

Läraren berömde mig ialla fall för fin sits och mjuk kontakt med hästen vilket kändes kul – det är ju faktiskt grundpelarna till god ridning (tycker jag själv i alla fall :)). Så helt kört är det kanske inte för framtiden.

Annons

3 reaktioner till “Lektionen

  1. Stort grattis till dottern, så fantastiskt! Och jätteroligt att du bloggar igen, ska bli så roligt att följa dig komma tillbaka till ridningen och hästarna igen!

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close