Filmklipp från i lördags (galopp med Leon)

Här kommer ett litet filmklipp från i lördags (tack Amanda som ställde upp som fotograf!).

Hur tycker ni att det ser ut? Själv tycker jag att det fortsatt känns lite spänt och jag skulle gärna få en lite lugnare och mer harmonisk känsla och form. Men han håller inte på och mecklar så mycket med munnen eller sträcker upp huvudet som tidigare så jag tycker ändå att det går åt rätt håll 🙂 Världens bästa medryttarhäst!

Annons

13 reaktioner till “Filmklipp från i lördags (galopp med Leon)

 1. Tycker att du har en jättefin grundsits! För att undvika skumpandet så gäller det att bli tung i rumpan och slappna av, men även så kan det hjälpa att rida med hästen och försöka gunga i samma takt som hästen. Spänn magnusklerna o bli stark i överlivet o slappna av i benen och försök hitta takten och nästan överdriv till en början att försöka rulla mmed. Testa att länga stiglädrena så du precis får ett stöd i dem, då får du inte lika lätt att trycka ifrån i dem. Men somsagt, väldigt fin helhet, blir du av med skumpandet så kommer du nog att komma långt 🙂

  Gilla

  1. Tack Linnea! Jag tror du har rätt i att jag måste bli starkare i bålen och använda den på rätt sätt. Har inte alls fått koll på det där. Ska även tänka på att länga lädren. Tusen tack! Kram!

   Gilla

 2. Väldigt fin sits, fina händer och skänklar! Väldigt bra grundsits, det kommer du långt med 🙂 Men som Elin skrev längre upp, försök sitta ”tyngre” i sadeln. Kanske prova rida utan stigbyglar och försöka slappna av mer då 🙂

  Gilla

  1. Tack Moa! Det är svårt det där med att komma ner i sadeln. Jag rider ibland utan stigbyglar och det är lättare tycker jag. Så fort stigbyglarna är där så verkar det som att jag använder dem och liksom ”spjärnar emot”. Det är bara att fortsätta öva, öva och öva antar jag 😉

   Gilla

 3. Tycker också att det ser jättebra ut 🙂
  Jag säger som en redan skrivit att ett tips är att komma ner i mer i sadeln. Och det kan du göra genom att slappna av mer i höfter, lår osv för att kunna bli tung i rumpan och sitta och följa med hästen, istället för att det ska kännas lite stelt 🙂

  Gilla

  1. Gaaaah, det är ju så svårt!! Hahaha

   Gilla

 4. Hej 🙂 SUPERFINT! Men har bara ett litet tips till dig för att det inte ska kännas så ”spänt”. Tänk på att komma ner lite mer i sadeln och sitta tungt och nästan känna att du ska försöka få längre ben så att du får ner rumpan i sadeln mer! Du får mer stabilitet och det blir lättare för hästen som inte får något skumpande på sig utan en jämn tyngd hela tiden! 🙂 nu skumpade du inre alls mycket men ett tips att tänka att gör A benen tyngre så att rumpan har kontakt med sadeln hela tiden ! 🙂 KRAAM 🙂

  Gilla

 5. Håller med dom andra! Din sitts är fantastisk och du håller händer och skänklar väldigt stilla. Snyggt helt enkelt!!

  Gilla

  1. Åh tack snälla! ❤️ Vad glad jag blir 😀

   Gilla

 6. Men fy vad bra sits du har! Jag har ridit i typ 30 år men är långt ifrån det. Orättvist!
  =)

  Gilla

  1. Men åh tack så snäll du är! Vad kul att/om det ser bra ut 🙂 Jag tror du är väl hård mot dig själv. Dessutom är vi alla skapta olika så man ska inte jämföra sig för mycket med andra tror jag (lättare sagt än gjort dock ;)). Kram!

   Gilla

 7. Du ser ut att få en mycket bättre sits utan säkerhetsvästen 🙂

  Gilla

  1. Ja, jag tycker också att det är en jäkla skillnad. Trist, för jag vill ju helst rida med väst.

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close