Dressyrprogram och ett stort TACK!

Jag börjar med ett stort tack till Denise, Ida och Fru Äpple för era konstruktiva kommentarer på mitt förra inlägg, med massor av bra tips! Ni är guld värda för mig!

Sedan tänkte jag fortsätta med att berätta att min ridlärare inte tyckte att jag skulle öva på Lätt C:1 utan på Lätt B:2 inför min dressyrkurs efter jul. Så nu blir det att tänka om helt enkelt! Ska printa ut programmet imorgon och börja läsa in mig . Jag som nästan hade memorerat C:1 ju! Jaja…

Anledningen är att alla lokala tävlingar och klubbmästerskap på ridskolan tydligen rids i just Lätt B:2 (öppna programmet här). Nu har jag ju (nästan) bestämt mig för att byta ridskola, men det är inte 100% klart än. Oavsett så ska jag gå den där ”kortkursen” först, som avslutas med programridning. Det ska bli fantastiskt kul!

På torsdag ska jag rida Leon igen och om jag lyckas komma ihåg något av B:2 så ska vi prova det på banan. Vad tror ni?

Har ni några tips i allmänhet på vad som är viktigast att tänka på inför sin allra första programridning (det är bara på lek, ingen tävling – men ändå)?

Jag tänker att prio 1 är att memorera programmet (no-brainer), väl på banan att rida rätt och ta alla vägarna rätt (inte gena etc). Men sen då?

Till kursen och programridningen har jag fått önska häst och det blir (antagligen) gamle fine Robinson eller Pommac (som jag ska rida för första gången på lördag). Googlade upp honom och Google sade:

pommac

7 reaktioner till “Dressyrprogram och ett stort TACK!

 1. Vad kul att du uppskattar de kommentarer du får och suger åt dig alla tips! 😀
  Angående programridning tycker jag att Ida har kommit med kanontips och jag vill bara säga HA KUL! 🙂

  Gilla

 2. Du kan börja träna redan nu absolut! Filma gärna när du rider det för att se vad det är du behöver förbättra. En sak som man får bra poäng för är att rida noggranna ridvägar. Nu kommer detta vara din första gång med programridning och då skulle jag vilja säga att du inte ska ställa allt för höga krav på dig själv. Det ska vara roligt! Det som man får bra poäng för när man tävlar är att rida noggranna ridvägar. Rid ut i hörnorna, gena inte, rid fram till bokstäverna osv. Om du glömmer programmet så få inte panik utan ta det lugnt och tänk igenom programmet och börja där igen som du glömde programmet.
  Ska bli kul att följa dig. Eller ja det är ju alltid kul att följa dig 😀 Lycka till!!

  Gilla

  1. Jag ska definitivt tvinga med mig Andreas på min första programridning, han har inget val, haha! Ja, det gäller nog verkligen att hålla huvudet kallt. Fy, jag blir nervös av att bara tänka på det nu… Och då är det ju inte ens tävling (som tur är!). Det är tur att jag har er som stöttar och peppar här på bloggen 🙂

   Gilla

 3. Vad roligt, LB:2 kommer gå super det med! Det är ju jättebra att träna på nåt som du KAN rida på klubbtävling senare t ex om du vill det. Nu tränar man väl aldrig i onödan, men ändå! 🙂

  Det enda som hjälper i programridning är att träna på det! 🙂 Helst inför ridlärare/vänner/publik av något slag, tycker jag. Rida det själv är också bra, men det är inte alls samma sak! Vägarna är du ju inne på redan, det som händer när man rider bra vägar är att man får mer ”tid” att förbereda sig och hästen på att ”DÄR framme” är det galopp (t ex) så det inte blir att man genar omkring och så hux flux skulle det vara galopp. Sen är det ofta bra att välja ut två-tre saker (förutom att komma ihåg programmet), alltså det allra viktigaste för att du ska kunna rida bra och visa upp er som ekipage på ett trevligt sätt. Det där är ju olika för alla, men t ex ”mjuka armar, tänk framåt, le”! Försöker man tänka på 1000 saker blir det oftast inte så bra. Så välj ut det som är viktigast att fokusera på.

  Se glad ut när du rider programmet, då rider man bättre (jo faktiskt) och man ger ett trevligt intryck! Man signalerar även till sin egen kropp att slappa av. Och då rider man bättre. Rid väl och ha roligt, helt enkelt! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Det här var ett superbra tips! Ska verkligen tänka på det, att välja ut max tre saker att tänka på och göra den grymt bra istället för att försöka göra allt perfekt och så blir det liksom halvdåligt rakt igenom. Förhoppningsvis kommer jag klara av att le också! 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close