Första barbackagaloppen (på film)!

Jag har ju lovat er att ni skulle få se hur det såg ut när jag tog mina första skumpiga galoppsprång barbacka. Och tja, vackert är det ju inte. Det var verkligen med skräckblandad förtjusning jag testade detta, hahaha!

Jag ska helt klart rida barbacka igen men nästa gång ska jag göra en halsrem av ett stigläder eller liknande (tusen tack för tipsen!) för jag var sååå rädd att dra Leon i munnen och han har knappt någon man att hålla i.

Enjoy 🙂

Jag tycker verkligen att alla ska testa att rida barbacka (men gärna under kontrollerade former till att börja med, t.ex. vid longering) i början av sin ridkarriär (och senare också för den delen), för det är en heeeelt annat känsla! Man känner verkligen hästen och jag upplever att vi blev starkare som ett team. Vi jobbade som ett istället för som två olika delar som försöker samarbeta. Det kanske låter flummigt men jag hoppas att ni förstår hur jag menar. Leon verkade också ha väldigt kul den här dagen. Win-win!

Annons

7 reaktioner till “Första barbackagaloppen (på film)!

 1. Va duktig du är!! 🙂 Håller med tidigare talare, det finns massor med proffs som rider flera hästar om dagen som aldrig skulle våga hoppa upp barbacka.

  Försök stundvis att slappna av helt i benen så att de hänger som spagetti, då brukar man sluta skumpa. Men man glider väldigt fint på sidan också om hästen kommer på att den ska svänga lite tvärt 😉

  Gillad av 1 person

  1. Vad snälla ni är! Leon brukar vara gentleman nog att inte göra några oväntade rörelser så spagettiben borde funka! I teorin i alla fall, haha!

   Gilla

 2. Hahaha, vad modig du är! Så illa ser det väl inte ut? Tycker det var jättebra för att vara första gången! Det är ju jättemånga som ridit hela livet som ändå aldrig skulle våga rida barbacka. Och verkligen inte galoppera barbacka. 😊👌👍 heja heja!

  Gilla

  1. Är det? Jag trodde att alla red barbacka. Känns som varenda unge gör det 🙂 Tack för peppen, det blir definitivt fler barbackaritter!

   Gilla

   1. Jo, barn ja! 😊😁

    Gilla

 3. Enligt mig går det ibland tillochmed bättre att rida barbacka då jag känner mig närmre hästen och kan känna hästens signaler bättre. Bra att rida barbacka!

  Gillad av 1 person

  1. Så kände jag också, förutom i trav och galopp då det blev lite väl skumpigt och läskigt såhär första gången! 🙈

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close