Lektion nr 64

GLAD PÅSK på er alla!

lektion1

Igår, skärstorsdag, så stod hoppning på ridskoleschemat. Av någon outgrundlig anledning fick vi dock inte hoppa utan det blev markarbete istället (en ganska stor besvikelse då jag lyckats få med mig Andreas just för att han skulle få se mig HOPPA). Nåja. Jag red Queen igen. Hon är en riktigt härlig häst med fantastiskt trevlig skritt och trav och känslig för skänkeln (älskar det, jag vill helst bara kunna spänna vaden lite så ska hästen förstå vad jag vill, och sådan är hon).

Detta blev också premiären för mina ridstövlar! Berättar mer om det sen 🙂

Lektionen var väldigt ”basic” och jag tyckte att den tyvärr var lite tråkig. Andreas sa i bilen efteråt att ”Varför vill du betala för att gå på led? Ni gör ju samma saker som för ett år sedan.” Och jo, den här gången kan jag hålla med om att det var lite… outvecklande kanske. Vi red på fyrkanten och på volter i skritt och trav men det var liksom inget särskilt fokus (typ öva ställningar eller så). Efter ett tag skulle vi börja rida in mot trekvartslinjen genom skänkelvikning för att sedan skritta över bommar och sedan göra en skänkelvikning ut mot spåret igen. Jag tittade på lektionen innan (som gjorde samma övning) och där vägrade Queen att gå över bommarna flera gånger så jag var beredd och noga med att driva på och rama in henne. Hon vägrade bara en gång, och då slog jag en volt och gick på igen utan problem. Dock så hade hon noll koll på hovarna! Oavsett hur långsamt eller snabbt vi kom in, och hur jag försökte göra henne uppmärksam, så slog hon i! Är inte det lite konstigt?

lektion3

Andreas filmade och det ni ser är alltså mina två första försök i skritt. Jag tycker att det gick rätt så bra faktiskt!

Därefter fick vi göra samma övning i trav men på grund av en del tekniska problem så får jag vänta lite med det klippet, för nu blir det promenad med Sintra och sedan ska vi göra oss i ordning för att åka på middag!

Hur tycker ni att det ser ut?

Ps. Svara gärna i min lilla undersökning (klicka här) om vad du vill hitta här på ryttarlivet.com! 

13 reaktioner till “Lektion nr 64

 1. Marie Ericsson 5 april, 2015 — 22:45

  Det ser ju jättefint ut! Jag tycker själv det är svårt med skänkelvikningen (är vuxen nybörjare).

  Gilla

  1. Tack! Ja, det är knepigt – det är så mycket att hålla koll på samtidigt 😉

   Gilla

 2. Vill bara inflika att det är mängdträningen som gör en till en duktig ryttare! Det är sååå viktigt att man kan just ställa på volt, hålla bogarna på plats osv osv. så förstår att ni tränar på detta. Det är tyvärr många som stressar fram med hoppning och liknande utan att grunderna sitter! Utan grunderna är man ingenting eller hur man nu ska uttrycka det. Men kämpa på, kul att se utvecklingen!

  Gilla

  1. Håller absolut med dig men tycker ändå att om man säger hoppning var 5:e gång så ska det hållas. Eller i alla fall förklara varför.

   Gilla

  2. Det har du helt rätt i Fanny! Det känns bara lite trist när man nöter samma saker och inte gör NÅNTING nytt, jag är lite otålig ibland 😉

   Gilla

 3. Hoppas det blir hoppning nästa gång!

  Gilla

 4. Har du funderat över att ta privatlektion istället för att rida i grupp? Är lite dyrare men även fast du inte tar det lika ofta så kommer du utvecklas mycket fortare. Bara ett tips annars tycker jag det ser fint ut

  Gilla

  1. Hej Annie! Jo, jag har funderat mycket över det och har skrivit hur jag tänker här: https://ryttarlivet.com/2015/03/28/svar-pa-era-fragor-del-2/

   Får se hur det blir och om det passar mig, men jag tänker att i värsta fall kan man ju ångra sig och börja på ridskolan igen.

   Gilla

 5. Tycker det ser jättefint ut efter bommarna!

  Men alltså, betalarna ni inte för att ha ett visst antal hopplektioner? Jag skulle faktiskt blivit riktigt besviken.

  Gilla

  1. Tack! Jo, det ska vara hopplektion var femte gång vilket då skulle varit i torsdags enligt lektionsschemat. Jag hoppas att vi får hoppa (!) nästa gång.

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close