Torsdagsrapport

Hörrni, jag är tillbaka! Tack för peppen och tipsen. Inspirationen och blogglustan är fortfarande inte på topp men nu har jag i alla fall lite att skriva om!

I torsdags var jag i stallet och hälsade på Leon. Började med att mocka boxen för att därefter hämta en helt och hållet lerinpackad häst. Jag vet inte ens hur han lyckats få lera precis överallt, haha! Men det gör absolut ingenting, när jag åker ut till stallet ser jag alltid till att ha massor av tid. Det tog nog över en timme att få honom ren och reda för uteritt 🙂

 Vi hade stämt ”träff” med medryttaren och hästen vi red ut med sist. Alltid kul med sällskap! Dessutom har jag tagit i sär min säkerhetsväst för att kunna tvätta själva tyget och jag vill inte rida ut ensam utan väst. Vi tog en lite längre, och för mig ny, runda som var superfin! Bra underlag och trevliga vyer. Tyvärr tänker jag ju aldrig på att fota (måste verkligen bättra mig!).

Leon skötte sig bra som vanligt, enda ”gnisslet” var när vi var tvungna att korsa vattenpölar (han hatar verkligen vatten) men vi lyckades ta oss fram till slut 😉

På vägen hemåt finns en jättefin galoppsträcka och eftersom Leon kan bli riktigt het i galoppen (och särskilt med andra hästar i närheten) bestämde vi att (som vi gjort förut) jag rider först och det andra ekipaget håller ett lagom avstånd hela vägen. Men hennes häst blev het och sprang i kapp – och då bara exploderade Leon! Jag satt som på en raket. HELT JÄKLA SJUKT hur snabbt det gick! Efter kanske 200 meter fick jag i alla fall  stopp på honom. Jag blev faktiskt aldrig rädd men jag hann tänka ”vafasen, varför har jag inte västen på mig?!”.

När hästarna lugnat sig lite valde vi att bara skritta hem 😉 Kan säga att de båda var redigt på tårna och trippade runt. Det är lite trist tycker jag att man inte kan galoppera ihop. Leon blir helt enkelt för het (tävlingsinstinkt känns det som, han måste vara FÖRST). Har ni nåt tips kring detta? Vore så mysigt att kunna galoppera tillsammans utan att vara orolig för en explosion.

Avslutar med ännu en selfie. Ingen som bor i södra Stockholm (eller city) och vill leka tränare/fotograf? 🙂

11 reaktioner till “Torsdagsrapport

 1. Hej! Jag bor söder om stan (haninge) och är gärna sällskap och fotograf nån dag om du vill ha hjälp.. Saknar att vara i stallet ibland =)

  /Amanda

  Gilla

 2. En fråga om något helt annat! Kommer du ner till Norrköping HS något i helgen?

  Gilla

  1. Nej tyvärr. Är på jobb fre-lör och på söndag ska jag hjälpa Leons ägare inför hans flytt. Ska du dit? 🙂

   Gilla

   1. Va synd! Japp, jag ska jobba i VIP-tältet fredag och lördag men jag hoppas hinna titta lite på tävlingarna också. Bortkastat att ställa mig bland kändisarna som inte ens vet vilka dom är 😉

    Gilla

   2. Vad kul! Du får fota och rapportera på bloggen sen 🙂

    Gilla

 3. Det är lurigt det där när de blir för heta. Det bästa är alltid om man vet om detta innan man rider ut och ha en plan för hur man ska göra. (Om man inte är väldigt rutinerad alltså). Mitt bästa tips: När (om) hästen tar över och springer fortare än du tänkt eller till och med tar bettet och sticker, så måste du försöka återta kontrollen. När du fått det igen, skänkla på sen fort som attan så han går framåt igen. Helst ännu fortare än när han bestämde farten. Det är ju en strategi som man måste våga göra, annars blir det farligt. Sätt upp någon annan på hästen som får göra det om du inte känner att du kan göra det själv. Alla hästar jag har gjort det på har aldrig mera stuckit i galoppen. Men – Rider man tillsammans med någon så måste man ju ha kommit överens om det innan också så inte sällskapet blir chockad av manövern! 😊

  Det här, plus att rida mycket övergångar mellan skritt och galopp t ex samt att verkligen rida framåt ibland i riktigt snabb galopp tycker jag brukar funka bra. En del hästar har mycket tävlingsinstinkt särskilt i galoppen och ofta blir det värre av att ryttaren bromsar och bromsar. (Och det gör man ju, av självbevarelsedrift..så det är inte konstigt!) Såna hästar tycker jag blir mycket lättare av att man verkligen rider framåt och låter dem galoppera det fortaste de kan, ibland, och under ordnade former. Vissa såna här hästar kan man behöva träna på galoppbana. De måste få springa av sig ibland! 😊

  Lycka till!

  Gilla

  1. Tack Ida för tipset! Låter lite läskigt men jag förstår tanken. Frågan är var man hittar en sträcka där man verkligen kan galoppera på i full fart utan att någon dyker upp i ens väg så att säga… En galoppbana som du säger hade nog varit att föredra. Ska prata med Leons ägare och se hur hon känner för galoppen (tillsammans med andra hästar, ensam går det ju bra). Tack igen för lång och utförlig kommentar. Kram!

   Gilla

 4. Emma Abrahamsson 16 maj, 2015 — 13:00

  Jag kommer gärna ut och fotar er om du vill 🙂 Har kommit igång nu igen med fotandet, men behöver ekipage att fota!

  Gilla

 5. Emma Abrahamsson 16 maj, 2015 — 12:59

  Jag kommer gärna ut och fotar er om du vill 🙂 Hr kommit igång nu igen men behöver ekipage att fota!

  Gilla

  1. Vad kul Emma! Har messat dig (på messenger)! 😀

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close