2014 – mitt första år som ryttare – på film!

Det som är så kul med den här bloggen är att jag har haft den från min allra första ridlektion och fram till idag! Jag har matat den med text och bild och visat er båda framsteg och bakslag. Några filmer blev det också under mitt första år i sadeln, och så här såg det ut:

Lättridning i mars:

Efter två timmars ryktning fick man det här till tack 😉

Lektion nr 24 i maj:

Underbar ridning i Toscana i juli:


Lektion nr 39 i slutet av september:

Rider lektion för Nina Rademaekers i oktober och övar nedsutten trav utan stigbyglar:

Trav & galopp i november (tips: stäng av ljudet för musiken är hemsk!)

Lektion nr 52 i december: trav-halt:


och trav-galopp under samma lekton:

Försök till kadriljridning i slutet av december:

Programridning 28 december:
Del 1:


Del 2:

Ni får gärna både ställa frågor och kommentera på det ni ser – jag lovar att svara er alla 🙂

2014 var fantastiskt kul. Mitt första år i sadeln, då jag gick från att inte ens kunna eller våga kratsa en hov eller göra halt till att bli medryttare, galoppera i Toscana och rida kadrilj med skänkelvikning! Nu ser jag fram emot nya äventyr under 2015!

Annons

6 reaktioner till “2014 – mitt första år som ryttare – på film!

 1. Hejsan! Älskar din blogg! Jag har ridit 1 termin på ridskola, är på min andra nu o innan det red jag privat i 3 månader. Min fråga är vad måste man kunna innan man börjar galoppera och hoppa? Jag är vuxen nybörjare också 🙂

  Gilla

  1. Hej Rebecka! Vad kul med en till vuxen nybörjare! Jag fick galoppera redan under min första termin, det är nog lite olika från ridskola till ridskola. Jag tycker att det viktiga innan du börjar galoppera och hoppa är att du känner dig säker i sadeln, att du har en bra sits och en fin balans i kroppen. Att du känner att du är ”tillsammans med” hästen (i början kunde jag känna mig som om jag var en spratteldocka ovanpå hästen som liksom hade sitt eget rörelsemönster där under mig). Så helt enkelt – att du känner att du har känsla ock kontroll nog i skritt och trav för att våga ta nästa steg.

   Jag var ganska nervös och faktiskt lite rädd för galoppen men i ärlighetens namn är galoppen mycket skönare att hänga med i än traven och det finns inget läskigt med den alls!

   Jag tycker att du ska prata med din ridlärare och fråga henne/honom vad som krävs för att du ska få prova på att galoppera. Kanske kan du börja med att longeras så att du får känna på galoppen utan att behöva hålla koll på skänklar och tyglar (jag hade problem med det i början nämligen). Stort lycka till! Berätta gärna hur det går för dig 🙂 Kram!

   Gilla

 2. Va kul att se! Är lite avis på att du vågade rida programridningen 😉 Imponerad!!
  Själv har jag inte vågat ta mig iväg på nånting sånt än…Men till våren så är målet att lyckas ta mig ut på en liten clear round…

  Gilla

  1. Vad är en clear round? Hoppning? Klart du sla våga! Det var galet nervöst där och då men såhär i efterhand känner jag att ”herregud, ingen kommer komma ihåg mig eller min ritt utom jag själv!”. Men det är tufft att ge sig ut utanför bekvämlighetszonen. Fast gör man det så är man så nöjd efteråt! Go go go – du vågar!

   Gilla

 3. Herregud, du är helt fantastiskt inspirerande!

  Jag rider, tränar och tävlar inom tävlingsformen distansridning, kika gärna in! 🙂

  Gilla

  1. Tack snälla du, vad glad jag blir! Du har missat att länka din blogg, var hittar jag den? Kram!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close